Американката Коко Гоф се класира за първи път на полуфиналите

...
Американката Коко Гоф се класира за първи път на полуфиналите
Коментари Харесай

Коко Гоф е на полуфинал в Синсинати, очаква я световната номер 1 Ига Швьонтек

Американката Коко Гоф се класира за първи път на полуфиналите на тенис шампионата от сериите WTA 1000 в Синсинати. 19-годишната Гоф се наложи над 43-та в света Жасмин Паолини от Италия с 6:3 и 6:2. Коко Гоф е единствената представителка на домакините съумяла да влезе в Топ 8 на тазгодишното издание на шампионата.

„ Много съм удовлетворена от това по какъв начин съумях да играя през днешния ден. Жасмин не е елементарен противник. Последния път, когато играх с нея, имахме дълъг трисетов мач. Така че се веселя, че съумях да се оправя в два сета през днешния ден ", съобщи седмата сложена в схемата американка след мача.

A third WTA 1000 semifinal moves past Paolini 6-3, 6-2 to set a showdown with Swiatek!
— Western & Southern Open (@CincyTennis)

Гоф ще играе на третия си полуфинал на шампионат от сериите 1000 в кариерата си. Преди това тя доближи до Топ 4 на шампионата в Рим през 2021 година и в Дубай по-рано тази година.

19-годишната тенисистка става първата тийнейджърка, която съумява да се класира на полуфиналите на шампионата в Синсинати след Анастасия Павлюченкова през 2010 година и първата американска тийнейджърка, която доближава до полуфиналите в Синсинати след Хале Чофи през 1988 година

На полуфиналите тя ще се изправи против международната номер 1 Ига Швьонтек от Полша, която в профил на четвъртфиналите шампионката от " Уимбълдън " Маркета Вондроушова със 7:6(3), 6:1.

Гоф към момента няма победа над полякинята в техните седем срещи досега, като една от загубите й бе на финала на Ролан Гарос предходната година, а последният им конфликт тази година бе още веднъж на Откритото състезание на Франция, когато Швьонтек записа триумф над Гоф на четвъртфиналите в Париж.

„ Нямам положително достижение против Швьонтек. Последно играх с нея на Откритото състезание на Франция, макар че играхме единствено два сета, мисля, че направих някои усъвършенствания в играта си от последния път, когато играх с нея. Ще изляза на корта и ще продължа да последвам метода си на игра, който демонстрирам в последните си няколко мача. Но тя не е елементарен противник ", разяснява тя идния си конфликт против международната номер 1.

Арина Сабаленка от Беларус също продължава към полуфиналите. В четвъртфиналите поставената под номер 2 в схемата Сабаленка надви над Онс Жабер от Тунис със 7:5 и 6:3 за час и 25 минути игра.

За място на финала Сабаленка ще спори с Каролина Мухова от Чехия, която отстрани сънародничката си Мари Бозукова 3:0 и отричане поради контузия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР