Американка счупи всякакви COVID рекорди, боледувайки от коронавирус 335 дни.

...
Американка счупи всякакви COVID рекорди, боледувайки от коронавирус 335 дни.
Коментари Харесай

Американка боледува от коронавирус цели 335 дни

Американка счупи всевъзможни Коронавирус върхове, боледувайки от ковид 335 дни. Това е най-дългата дълготрайност на болестта, записана в света, оповестява списание Science, съобщи Dariknews.bg.

47-годишната жена била приета в болница напролет на 2020 година След няколко седмици в болничното заведение, тя била изписана, само че траяла лекуването си вкъщи. В домашни условия ѝ се наложило да употребява в допълнение уред с О2 Последвалите ѝ проучвания за ковид обаче траяли да демонстрират позитивен резултат. Първоначално лекарите предположили, че това са просто остатъчни частици от вируса. Малко по-късно обаче един от тестванията ясно потвърдил, че равнището на вируса в пациентката се е нараснало.

Учените сравнили резултатите на американката, които се оказали идентични с тези от началото на болестта ѝ. Така те разбрали, че пациентката не се е заразила наново, а просто не се е излекувала. Освен това за въпросния интервал дамата не е напускала дома си и не е имала никакъв контакт с външни хора. Три години преди COVID-19 американката била излекувана от рак, заради което имунната ѝ система била отслабена. Учените отдават на този проблем дългото протичане на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР