Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър стана първият играч, направил

...
Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър стана първият играч, направил
Коментари Харесай

Коди Милър-Макинтайър с историческо постижение в баскетболната Евролига

Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър стана първият състезател, направил 20 асистенции в един мач от най-силната клубна конкуренция по баскетбол. Това се случи при триумфа на неговия Баскония над АСВЕЛ с 94:80 в среща от 26-ия кръг на Евролигата във Витория.

Българският национал записва и едвам четвъртия „ трипъл-дабъл “ в историята на Евролигата, завършвайки с 11 точки, 11 битки и 20 асистенции за 36 минути на терена и коефициент на успеваемост 42.

„ Развълнуван съм, че победихме. Съотборниците ми свършиха отлична работа при стрелбите, те свършиха сложната част и съм им признателен “, съобщи американският баскетболист за формалния уебсайт на Евролигата.

„ Благодарен съм и на треньора, че има вяра в мен. Развълнуван съм от това, което следва “, добави 29-годишният Милър-Макинтайър, който изпревари предходното най-хубаво достижение от 19 асистенции, дело на Стефан Йович и Факундо Кампацо.

Гардът направи и връх с подадените асистенции за едно полувреме с 12 още през първите 20 минути на дуела с АСВЕЛ.

„ Това значи доста, изключително за мен. Чувал съм, че хората ме упрекват, че не съм добър поинтгард. Съотборниците повярваха в мен през днешния ден. Надявам се хората да видят, че това е естествената ми позиция “, сподели още баскетболистът, който преди бе правил 15 асистенции.

Последният „ трипъл-дабъл “ в Евролигата датираше от сезон 2018/2019, когато Ник Калатес осъществя 11 точки, 12 битки и 12 асистенции при триумфа на Панатинайкос над Будучност, а преди този момент Никола Вуйчич на два пъти записва сходно достижение с екипа на Макаби Тел Авив.

За Баскония успеха бе втора поредна и общо 14-а от началото на сезона, като отборът заема осмо място, до момента в който АСВЕЛ Вильорбан е финален с актив 5-21.

Най-резултатен за домакините бе Маркъс Хауърд с 18 точки, а за гостите от Франция Жофри Ловерн приключи с „ дабъл-дабъл “ от 16 точки и 10 битки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР