Американецът Рене Лима-Марин е освободен от затвора 90 години преди

...
Американецът Рене Лима-Марин е освободен от затвора 90 години преди
Коментари Харесай

Освободиха затворник 90 г предсрочно по погрешка

Американецът Рене Лима-Марин е освободен от пандиза 90 години преди приключване на неговото наказване поради бюрократична неточност. Рене Лима-Марин е гражданин на американския щат Колорадо и през 2000 година е наказан за въоръжен обир на магазин в град Аврора.

Лима е наказан на 98 години затвор, само че при попълване на документите секретарят на пандиза позволява нелепа неточност и записва в графата дата за освобождение 2008 година. По този метод Лима е излязъл от пандиза, като е лежал за своето закононарушение едвам скромните осем години.

Затворникът, несъмнено, се учудил, откакто схванал, че желаят да го освобождават, само че си замълчал. За страдание на Лима обаче, управляващите откриват позволената неточност, въпреки и пет години по-късно.

През този интервал наказаният мъж съумял да подписа брак със своята другарка и да стане татко на две деца. Допуснатата неточност е поправена и Лима ще би трябвало да се върне още веднъж в пандиза, декларира първият заместник-окръжен прокурор Рич Орман. Сега 35-годишният Лима ще би трябвало да остави фамилията си и да излежи останалата част от своята присъда.

Нерядко се случват и бягства от пандизите – някои от тях са изцяло сполучливи, други биват бързо осуетявани. У нас за най-ефектно бягство е оповестено това на Малин Крумов – Маце. Той взема решение да избяга, до момента в който се възползва от правото си на разходка в двора на пандиза. Мъжът е бил без белезници, а до него е имало един надзорник.

Внезапно Крумов скочил към стената и почнал да се катери по кабел, след което минал през бодливата тел, по която тече слаб ток, а по-късно скочил към страната на бариерата за входа.

Целият този екшън се е случил за 3 минути и 12 секунди, а надзирателят е реагирал прекомерно късно. Стрелял към пандизчията, само че не улучил. Крумов се качва на рейс, слиза във варненския квартал Аспарухово, а след това си хваща такси за Бургас, като посочил на водача, че има задоволително пари, с цел да му заплати пътя. Таксито стигнало единствено до Старо Оряхово, където двама служители на реда са създали инспекция и са задържали Малин Крумов.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР