Американецът Джак Сок успя да се върне след един сет

...
Американецът Джак Сок успя да се върне след един сет
Коментари Харесай

Джак Сок триумфира в Париж, разби мечтата на сръбски квалификант

Американецът Джак Сок съумя да се върне след един сет пасив и се наложи над квалификанта Филип Краинович с 5:7, 6:4, 6:1. Така откакто завоюва купата на шампионата от сериите Мастърс в Париж, Сок взе и последното място за финалното съревнование на АТР за сезона.

Въпреки че загуби първия сет, 25-годишният Сок подвигна скоростта на началните удари по-късно и с днешната победа се трансформира и в най-високо котирания американец в ранглистата за първи път. За това му оказа помощ и успеха над Сам Куери по-рано през седмицата. Освен това, като номер 16 в ранкинга, днешният победител отнася трофея в Съединени американски щати за първи път от 1999-а година насам, когато първенец стана Андре Агаси.

Краинович пък можеше да стане и първият квалификант, който печели Мастърс от 2001-а година, когато това направи Алберт Портас. Но пък единственият сърбин печелил във френската столица си остана Новак Джокович.

В първия сет Краинович направи пробив още при първата си опция в шестия гейм, въпреки Сок да си върна жеста с дроп-воле незабавно по-късно. Нов пробив след двойна неточност в 12-ия гейм обезпечи задатък на Крайнович.
Играта на сърбина обаче се разстрои незабавно след началото на втората част и той позволи два пробива до 1:4, като в този миг няколко пъти с топ-спин Сок сътвори съществени проблеми.

Виталният миг в мача пристигна в третия сет, когато американецът направи пробиви за 1:2 и 1:4, демонстрирайки и два вълшебен пасинг-шота. Той затвори мача и с пробив за 6:1, което означаваше и победа за два часа игра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР