Американец, отвлечен в Афганистан преди две години, бе видян за

...
Американец, отвлечен в Афганистан преди две години, бе видян за
Коментари Харесай

Американец, отвлечен в Афганистан преди две години, моли за освобождаването си във видеозапис


Американец, похитен в Афганистан преди две години, бе забелязан за първи път във видеозапис, в който моли за освобождението си, тъй че да може да се събере със фамилията си, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на запис, оповестен в сп. " Ню Йорк магазин ".

Марк Фрерич, деец от военноморските сили и работил по контракт с подизпълнител в Афганистан, се счита за похитен от свързаната с талибаните мрежа " Хакани ".

Във видеото той се вижда да стои изправен пред черна завеса.  Американецът споделя, че видеото е снимано още на 28 ноември 2021 година В него той споделя, че търпеливо чака освобождението и добавя: " Искам да помоля водачите на Ислямското емирство Афганистан: Моля освободете ме, освободете ме, тъй че да мога да се събера със фамилията си. Благодаря ви ".

Американското списание, разгласило видеото, споделя, че го е получило от неназован човек от Афганистан.

Сестрата на американеца - Чарлийн Какора, съобщи, че благодари на талибаните, че са разгласили видеото и добави, че то е намерено удостоверение на нещо, което нейното семейство дълго време е вярвало, а точно, че Марк е жив от повече от две години в плен. Тя прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън  и американският държавен секретар Антъни Блинкън да усилят напъните за освобождение на американеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР