Американец е починал в китайския град Ухан вследствие на епидемията

...
Американец е починал в китайския град Ухан вследствие на епидемията
Коментари Харесай

Американец почина от коронавирус в Ухан, петима британци са заразени

Американец е умрял в китайския град Ухан в резултат на епидемията от ковид, оповестява New York Times. Това е първият случай на американски жител, умрял в резултат на болестта, отвън Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
„ Изказваме най-искрени съболезнования на фамилията на умрелия мъж ", се споделя в известие на американското посолство в Китай. „ От почитание към скръбта на фамилията повече елементи по случая няма да бъдат разгласявани “, оповестяват още от посолството. Според локални медии умрелият американец е бил на към 60 години.
Петима британци, измежду които и дете, са инфектирани с новия ковид във Франция, откакто били на отмора в ски курорт, съобщи Ройтерс. Най-вероятно болестта е пристигнала от екскурзиант, който е дошъл от Сингапур, оповестиха здравните управляващи в Париж.
Британските жители са били отседнали в курорта Контамин-Монжоа в източната част на Франция, наоколо до Женева. Всички хора, с които британците са имали контакт, се изследват за вируса. Заразените са настанени в лечебни заведения в Лион, Гренобъл и Сент Етиен.
Новият вариант на ковид - 2019-nCoV - бе открит за първи път в китайския град Ухан, провинция Хубей, през декември предходната година. Оттогава се популяризира допълнително от 25 страни. В континентален Китай жертвите на вируса са към този момент 722 души, а броят на инфектираните надвишава 34 000.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР