Американец беше осъден вчера на пет години затвор за предоставяне

...
Американец беше осъден вчера на пет години затвор за предоставяне
Коментари Харесай

Пет години затвор за американец, давал финансови съвети на Северна Корея за избягване наложените й санкции

Американец беше наказан през вчерашния ден на пет години затвор за даване на финансови препоръки на Северна Корея по какъв начин да избегне наложените ѝ интернационалните наказания, предава Франс прес.

Тридесет и девет годишният Върджил Грифит се призна за отговорен пред федералното обвиняване на Съединени американски щати, с цел да понижи присъдата си, която можеше да бъде 20 години затвор.

Прокурорът от федералния съд в Манхатън Деймиън Уилямс съобщи: " Северна Корея безспорно съставлява опасност за националната сигурност на страната ни, а режимът в Пхенян нееднократно е показвал, че няма да се спре пред нищо, с цел да пренебрегне нашите закони ".

Върджил Грифит е американски компютърен експерт, който е живял в Сингапур и е бил задържан през ноември 2019 година на летището в Лос Анджелис, откакто няколко месеца по-рано е взел участие в конференция в Пхенян. Според американското правораздаване там той е разкрил експертните си знания в региона на криптовалутите и виртуалните валути и метода за " заобикаляне на интернационалните наказания " против комунистическия режим в Пхенян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР