Амбиция за задвижване на конституционните реформи още през юли заяви

...
Амбиция за задвижване на конституционните реформи още през юли заяви
Коментари Харесай

Славов след разговорите с ГЕРБ: Конституционните реформи започват през юли

Амбиция за задвижване на конституционните промени още през юли съобщи правосъдния министър Атанас Славов след близо 2 часа и половина договаряния с представители на ПП-ДБ в Народното събрание. Той посочи, че срещата е била за промяната в главния закон, а втората част е била за управническата стратегия. 

" По отношение на конституционните промени се съгласихме, че би трябвало да има 3 акцента - делене на Висш съдебен съвет на две колегии, ограничение пълномощията на основния прокурор и въвеждане на някаква форма на самостоятелна конституционна тъжба. По това имаме единодушие по отношение на генералната визия ", изясни министърът.

Славов разгласи, че са се обединили към концепцията юли месец да бъде иницииран план за конституционни промени. Реформата била и основа за съществуването на кабинета и той се надява да бъде реализирано единодушие.  Разговорът ще мине и през конституционната комисия в Народно събрание. Амбицията им е да съберат 180 гласа и измененията да минат по така наречен бърза писта. За диалози чакат Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Движение за права и свободи също не са изключени. 

Според него нещата по управническата стратегия към този момент са контрактувани, единствено би трябвало да се изчистят и синхронизира позициите. " Раздори не бих споделил, че има, има разнообразни позиции. Част от тях са изцяло законни ", добави той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР