Амбициозната законодателна програма изисква приоритизиране, но най-важното е съставянето на

...
Амбициозната законодателна програма изисква приоритизиране, но най-важното е съставянето на
Коментари Харесай

НА ЖИВО Изправи се БГ! при президента: Подкрепяме правител...

Амбициозната законодателна стратегия изисква приоритизиране, само че най-важното е съставянето на държавно управление. Новата формула, която се предлага, е образуване на кабинет не като коалиция с систематизиране на министерски кресла, а образуване на кабинет към единодушие за цели, цели и полезности. Затова е извънредно значимо да се откри правилният разговор.

И позитивното е, че подобен метод разрешава всяка партия да тежи не толкоз с броя на своите депутати, а с целите и концепциите си за намиране на излаз от обществената и икономическата рецесия, за ремонт на порочния управнически модел, за оправянето с корупцията, бедността и неравенствата.

Това съобщи президентът Румен Радев при започване на диалога си с последната от парламентарните сили - групата на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Извели сме на напред във времето значимите тематики за жителите, свързани с техните приходи, изясни Мая Манолова. И подсети, че желаят преизчисляване на пенсиите, обезщетения за бизнеса, изключително за дребните и междинните компании, за поддръжка на децата и фамилиите, за майките на деца с увреждания, поддръжка на жителите против монополите, както и проверка на ръководството на ГЕРБ.

Имаме цялостно съвпадане с другите обединения на смяната за същинска и дълбока правосъдна промяна, в това число за прекратяване на порочния модел на едноли

Около тези политики, които са значими за жителите, може да бъде построено болшинство, което да поддържа платформата на елементарните хора, а не на една партия. Това чакат хората, съобщи Манолова.

Готови сме и ще подкрепим държавно управление на смяната, само че не и в случай че в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Такава поддръжка би била токсична прегръдка, която да убие упованията на хората за смяна, би била неприемлива за тях, безапелационна бе лидерката на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Бихме подкрепили кабинет с присъединяване на обединенията на митинга. При първия сигнал, че се вършат тънки партийни сметки и политически инженеринг, нямаме никакво подозрение да се върнем там, откъдето дойдохме - на площадите.

Не желаеме постове, не сме претенденти за такива, като гражданска групировка призоваме партиите да загърбят своите партийни ползи и сметки, с цел да бъде образуван кабинет, сподели още Манолова. Няма да допуснем извиване на ръце и изнудване на участниците в идващия кабинет посредством структурата на " златния пръст ". Ще настояваме всички решения в Народното събрание да се вземат обществено и транспарантно, а всяка партия да изяснява за какво поддържа или не закони, които са в полза на жителите, безапелационна бе тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР