Амбициозен политически проект реално обмислял Румен Радев, като плановете му

...
Амбициозен политически проект реално обмислял Румен Радев, като плановете му
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Радев гласи партия начело с Пеканов, събаря ГЕРБ и ПП

Амбициозен политически план действително обмислял Румен Радев, като проектите му са да бъде подготвен до октомври, когато евентуално ще има парламентарни и локални избори 2 в 1, научи Lupa.bg от осведомени с дългосрочните идеи на президента.      

Бъдещата партия на Радев ще оглави сегашният длъжностен вицепремиер и доста непосредствен до президента Атанас Пеканов, който и сега е на върха в страната.

32-годишният икономист е един от най-доверените хора на президента, той няма подозрения в качествата и лоялността му и е подготвен да му повери водачеството. Радев е уверен, че таман Пеканов ще бъде индивидът, който може да изведе новата групировка на върха и да реши разногласието дали Политическа партия или ГЕРБ ще бъдат първи.  

И сега, извънредно надеждният политик е на върха в страната и мнозина настояват, че в действителност не Гълъб Донев, а точно Пеканов е индивидът, който ръководи страната. Въпреки че сега Радев е размразил съществено връзките си с ГЕРБ и Бойко Борисов, желанията му са политическият му план а се превърне 
в първа политическа мощ евентуално още тази есен.

„ Единствено партия на Радев би могла да смъкна ГЕРБ от власт. Президентът има доста почитатели и една партия, в която той няма да се обявява, само че ще даде знак, че той е създателят, би спечелила огромна част от гласоподавателите. ”, считат политически анализатори.

За желанието на Румен Радев да прави партия се приказва от доста дълго време.

Преди да бъде избран отново обаче, той беше прекомерно ангажиран да прави личната си акция, а по-късно и с първите служебни кабинети. Сега, към този момент обръгнал на поредицата избори и краткотрайни държавни управления, Радев има запас да се посвети и на личен план, прицелен към изпълнителната власт.

Президентът си дава сметка, че Политическа партия към този момент са остарял състезател на сцената, не са на гребена на вълната и в случай че се стигне до идващ избор, ще бъдат в допълнение амортизирани и с отслабено въздействие.
Тъкмо тогава, като опция, план на Радев може да се окаже печелившата карта, за което президентът си дава сметка.

Пеканов в действителност има повече от впечатляваща биография. Завършва 91-ва немска гимназия, след което учи във Виенския университет по стопанска система и бизнес и магистратура по икономическа политика в Лондонския академични лицей.

Едва 25-годишен, работи в Европейската централна банка във Франкфурт, а от 2017 година работи в Австрийския институт за стопански проучвания (WIFO) на позиция икономист, с фокус върху макроикономическата политика, паричната и фискална политика, като разгласява проучвания по тематики, свързани с австрийската и европейската стопанска система. В тази си роля, взе участие интензивно в полемики във връзка с Европейския паричен съюз и стъпките за дотъкмяване на архитектурата му. От 2017 година е и докторант във Виенския стопански университет, като съществени тематики на научната му работа са паричната и фискална политика в Еврозоната, Европейския паричен съюз.

Пеканов печели куп стипендии - през 2015-а на Българска народна банка с есе на тематика „ Ефектите от стопански наказания “ и развива научна разработка на тематика “Употреба на антицикличния финансов буфер в страните-членки на Европейски Съюз ”.

През 2019 година печели годишния конкурс за стипендианти (степен докторанти) на Българска народна банка с есе за равновесните лихвени проценти и като част от стипендията развива научна разработка на тематика “Синхронизация на бизнес цикъла в Европейския паричен съюз ”.

През 2018 година печели годишната стипендия за дисертация за млади учени на Австрийската стопански асоциация, за хрумвания свързани с приложимост на данни за дистрибутивните резултати на макроикономическата политика.

През 2019/2020 година е стипендиант по изследователската стратегия Fulbright и посещава икономическия факултeт на Харвардския университет. Изследванията му са фокусирани върху новото потомство макроикономически модели, изследващи резултатите от фискалната и парична политика върху разпределението на приходите. 

Член е на Инициативата за млади откриватели на Института за ново икономическо мислене. Член е на Съвета за икономическо и обществено развиване към президентството. Назначен е от Румен Радев за заместител министър-председател по ръководство на европейските средства в служебното държавно управление на Стефан Янев. В настоящия кабинет още веднъж е вицепремиер по ръководство на европейските средства.

    
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР