Аман. Властите на Йордания потвърдиха в неделя, че в страната

...
Аман. Властите на Йордания потвърдиха в неделя, че в страната
Коментари Харесай

AFP: Йордания потвърди, че ще прехвърли спасените от Израел 800 служители на „Белите каски“ във Великобритания, Канада и Германия

Аман. Властите на Йордания потвърдиха в неделя, че в страната са пристигнали 800 чиновници на сирийската организация „ Белите каски “ и техните фамилии, които по-рано бяха евакуирани от Южна Сирия благодарение на израелската войска и в този момент следва тяхното прекачване във Англия, Канада и Германия, предава AFP .
„ Правителството на Йордания съобщи, че е дало позволение на Организация на обединените нации да провежда прекосяването на 800 сирийски жители през страната, които би трябвало да бъдат трансферирани в западни страни “, гласи известие от йорданските управляващи.
" Правителството даде позволение, откакто Англия, Германия и Канада направиха правно обвързващи действия да ги презаселят в границите на избран интервал от време по отношение на " риск за техния живот " ", се прибавя в заявката.
„ Тези сирийски жители, работили в гражданската отбрана, са избягали от регионите, следени от опозицията, откакто сирийската войска ги нападна “, изясняват от Аман.
Говорителят на йорданското външно ведомство Мохамед Кайед уточни, че кралството е приело членовете на „ Белите каски “ „ по чисто филантропични аргументи “, тъй като техните животи са били под опасност. Според неговите думи, те ще останат в „ зона с стеснен достъп “ в Йордания до прехвърлянето им в трите страни, което би трябвало да се случи в границите на три месеца.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР