Алварес и останалите влязоха в затвора преди повече от година,

...
Алварес и останалите влязоха в затвора преди повече от година,
Коментари Харесай

Никарагуа освободи от затвора видния епископ Роландо Алварес и още 18 католически свещеници

Алварес и останалите влязоха в пандиза преди повече от година, като в болшинството от случаите техните присъди са били наложени в следствие от репресиите на Ортега над опозицията и римокатолическата черква.

Президентът е упреквал свещеници в поддръжка на всеобщите цивилен митинги от 2018 година, в които е виждал скрит план за свалянето му от власт.

В изказване никарагуанското държавно управление споделя, че амнистията е била залегнала в договарянията с Ватикана, по време на които се е обсъждал " възможният им полет до Рим ". В предходни години наказани на затвор свещеници са били бързо транспортирани до италианската столица, напомня АП.

Сред амнистираните е бил и свещеник Исидоро Мора. Алварес от своя страна бе наказан на 26 години затвор по обвиняване в интрига.

През февруари предходната година Ортега прати в Съединени американски щати 222 пандизчии в договорка с посредничеството на американското държавно управление, като след това им лиши никарагуанското поданство. Тогава Алварес е отказал да се качи на самолета, тъй като е желал да се посъветва с други от затворените епископи.

През октомври, вкарани в пандиза по разнообразни обвинявания, и ги изпрати в Рим по силата на съглашение с Ватикана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР