Алткойните са в труден период, а пазарът е обхванат от

...
Алткойните са в труден период, а пазарът е обхванат от
Коментари Харесай

Делата на SEC сриват пазар на алтернативни криптовалути за $100 млрд.

Алткойните са в сложен интервал, а пазарът е обзет от неустановеност. Множество алткойни - сборно разбиране за множеството криптовалути, като се изключи Bitcoin и Ethereum, станаха обект на правосъдните каузи, заведени от американските регулаторни органи против тържищата Binance и Coinbas предходната седмица, което удари цените на този вид токени, показва в собствен разбор Reuters и прибавя:

„ Проблемът е сериозен. Над 50 криптовалути на обща стойност над 100 милиарда $, съставляващи към 10% от общия пазар, в този момент се преглеждат от надзорния орган SEC като скъпи бумаги. Цените на главните играчи на този пазар като Solana, Polygon и Cardano са потънали с сред 23% и 32%.

" Класификацията на скъпи бумаги ще засегне всички криптоборси в Съединени американски щати, което ще докара до наложително затваряне на разнообразни алткойн токени ", сподели Ветле Лунде, старши анализатор в K33 Research.

Тепърва ще излиза наяве дали американските съдилища ще одобряват класификацията на SEC, само че въздействието към този момент се усеща, откакто Robinhood Markets разгласи, че ще отстрани Solana, Polygon и Cardano от своята платформа. Участниците на пазара настояват, че други тържища бързо може да последват образеца, а това би оскъпило както активността на обособените токени, по този начин и листването им на криптоборсите.

" Ценните бумаги могат да се търгуват единствено от брокери и единствено на контролирани тържища, както и единствено с клирингови къщи и сътрудници по прекачване и физически документи ", споделя Райън Расмусен, анализатор в Bitwise Asset Management, по време на конгрес на Reuters за световните пазари. " Това сигурно ще бъде спънка за тържищата. "

Класификацията на SEC евентуално ще засегне капиталовия интерес към блокчейн платформите, стоящи в основата на токени като Solana и Cardano - и двете забележителни системи за създаване на децентрализирани финансови и други приложения, споделят участници на пазара.

" Това би могло да попречва фундаментално способността им да получат финансиране от Съединени американски щати ", споделя Лукас Кили, основен капиталов шеф на платформата за цифрови вложения Yield App, добавяйки, че това евентуално ще се отрази на набирането на разработчици и консуматори.

Организациите Cardano Foundation и Solana Foundation разясняват пред осведомителната организация, че не са съгласни с класифицирането на техните токени от SEC като скъпи бумаги според американското законодателство, само че чакат да работят с регулаторите, с цел да получат спомагателна изясненост за бъдещето.

От Polygon Labs отхвърлят коментар.

Тишина при Bitcoin и Ethereum

Bitcoin и Ethereum не са посочени в желае на SEC, нито пък постоянните монети като Tether и USC Coin. Въпреки това двете водещи криптовалути към момента стоят на по-ниски цени, надлежно с към 4,5% и 8%, спрямо момента на подаване на първия иск от SEC преди седмица. Това демонстрира, че вложителите към момента са несигурни във връзка с криптовалутите, безапелационни са анализатори.

" SEC не е декларирала, че BTC, ETH или постоянните монети като цяло са нерегистрирани скъпи бумаги, а тези активи съставляват най-малко 75% от общата пазарна капитализация на криптопазара ", споделя Алекс Торн, началник на отдел " Фирмени проучвания " в Galaxy Digital.

Много вложители също по този начин са склонни да се обръщат към Bitcoin във времена на неустановеност, считайки го за релативно несъмнено леговище, когато става дума за криптоактиви, и в този момент обстановката не е по-различна. Делът на Bitcoin на пазара на криптовалути се покачва до 47,6% от 45% преди правосъдните каузи, съгласно данните на CoinMarketCap.com.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР