Алтернативният данък на такситата за 2021 г. да стане 300

...
Алтернативният данък на такситата за 2021 г. да стане 300
Коментари Харесай

Калоян Паргов: 300 лв. алтернативен данък на такситата за 2021 г.

Алтернативният налог на такситата за 2021 година да стане 300 лева, като страната компенсира Столична община с разликата до 850 лева Това предлага Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС. Предложението му е обвързвано с отражението, което оказа изключителното състояние и последвалите противоепидемични ограничения поради пандемията от Ковид-19. Те доведоха до фрапантното понижение на приходите в публичния превоз, включително и в таксиметровия отрасъл. „ В интервала март - май 2020 година приходите на компаниите и водачите спаднаха със 70%, а сега са нормализирани приблизително на равнищата от 50% по отношение на миналогодишните. Над 20% са водачите на таксита прекратили активността си “, изясни Паргов.

Той напомни, че наредбите на Закона за автомобилните транспорти изискват всяка година до 31 октомври общинските препоръки да дефинират размера на различния налог за такситата и цените за обслужване на клиентите.

„ От Българска социалистическа партия сме склонни да подкрепим настояванията на сектора “, сподели Калоян Паргов и добави, че съгласно социалистите не се постановат промени в минималните цени на таксиметровите транспорти, защото това ще се отрази на клиентите.

Той прикани способените държавни органи да се оправят нелоялната конкуренция в таксиметровия отрасъл. „ Става дума за тези, които правят нерегламентираните транспорти, ползвайки интернет платформи като „ Максим “. Те не подлежат на регулационните режими, годни за сектора “, уточни Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР