Алпинисти се спукат днес по стръмните скали край смолянското село

...
Алпинисти се спукат днес по стръмните скали край смолянското село
Коментари Харесай

Алпинисти търсят 84-годишна родопчанка в планината

Алпинисти се спукат през днешния ден по стръмните скали край смолянското село Тикале, с цел да търсят 84-годишна жена, която изчезна на 2 юли вечерта. Шукрие Пиперкова обръщала сено дружно с внука си на морава над селото. Внукът се прибрал малко по-рано по една от горските пътеки в къщи, а баба му тръгнала по друга пътека по-късно, само че не се прибрала.

В 19 часа околните потеглят да я търсят, не я намират и подават сигнал на тел. 112. Започва търсене от хора от селото, през вчерашния ден издирването продължава с пожарникари и следово куче, само че не я намират, нито намират следи от нея. Днес издирването продължава от повече от 30 души - горски, спасители от Пожарната, доброволци от селото.

Тъй като пътеката, по която е вървяла минава край стръмни скали, едно от догатките е, че дамата е паднала в урвата. Мястото е единствено на към 100 метра от вкъщи на старата жена. " В момента алпинисти се спускат по стръмните скали, с цел да търсят дамата ", оповестиха от полицията.

" Жената живее с една от дъщерите си и внучето, няма съществени здравословни проблеми. До момента няма никаква диря от нея, продължаваме издирването й и в региона ", сподели кметът на село Тикале Юри Кацаров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР