Алмерия постигна шокиращ успех над Барселона с минималното 1:0 в

...
Алмерия постигна шокиращ успех над Барселона с минималното 1:0 в
Коментари Харесай

Алмерия изненада Барселона и нанесе второ поражение на каталунците в Ла Лига

Алмерия реализира фрапантен триумф над Барселона с минималното 1:0 в мач от 23-ия кръг на испанската Ла Лига. Загубата за каталунците бе втора от началото на сезона във висшия футболен ешелон на страната .
За " блаугранас " това бе първа загуба в шампионата от 16-и октомври насам.
Единственото попадение в срещата падна преди почивката и бе дело на Ел Билал Туре, който се разписа след асистенция на Луис Суарес. Въпреки големия надзор върху топката, възпитаниците на Шави Ернандес насочиха единствено един прецизен удар по посока вратата на Фернандо Мартинес. Поражението за „ блаугранас “ бе второ през седмицата по-късно от Манчестър Юнайтед в реванша от плейофния кръг на шампионата Лига Европа.

Барса загуби едвам за повторно от началото на акцията в Ла Лига, откакто отстъпи на първенеца Реал Мадрид с 1:3 като посетител в средата на октомври предходната година. Каталунците имат седем точки задатък пред Кралския клуб в борбата за купата след равенството на Карло Анчелоти и компания с градския противник Атлетико в събота вечер. Алмерия реализира скъп триумф в битката за оцеляване и има към този момент 25 пункта, излизайки от зоната на изпадащите, като е две точки пред намиращия се под чертата Валенсия. За отбора следва ново домакинство, този път на Виляреал, до момента в който Барселона първо гостува на Реал Мадрид в първи полуфинал за Купата на Краля, а по-късно приема Валенсия за състезание.

В другия мач от вечерта, Севиля загуби от Осасуна с 2:3 вкъщи . Давид Гарсия даде преднина на памплонци, преди Неманя Гудел да изравни. Автогол на Фернандо върна задатъка на гостите, само че Юсеф Ен-Несири възвърне паритета за андалусийци. Попадение на резервата Абдесамад Езалзули постави точка на разногласието, а Севиля приключи срещата с 10 души след директния червен картон на Фернандо в добавеното време на дуела. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР