Алмерия хвърли бомбата на кръга в Ла Лига, надделявайки с1:0

...
Алмерия хвърли бомбата на кръга в Ла Лига, надделявайки с1:0
Коментари Харесай

Алмерия шокира Барселона и остави интригата за първото място

Алмерия хвърли бомбата на кръга в Ла Лига, надделявайки с1:0 против Барселона в среща от 23-тия кръг на Ла Лига. Домакините поведоха след отлично попадение на Ел Билал Туре в 24-а минута, а до края не изпуснаха този задатък за доста скъпа победа в борбата оцеляване. 

Очаквано каталунците владееха топката повече в първите 20 минути на мача, само че се регистрираха единствено с няколко неточни изстрела. 

В 24-а минута домакините обаче бяха тези, които взеха неочакван задатък. След страховит пас към стрелеца Ел Билал Туре той овладя и разстреля с жесток удар Стеген за 1:0. 

След още три минути на вратаря на Барса му се наложи да прави значимо избавяне след засичане на Баптищао.

Гостите незабавно натиснаха, само че офанзивите им продължиха да бъдат все по този начин предвидими за тима на Алмерия. Така паузата пристигна без нито един удар в очертанията на вратата от страна на Барса.

На почивката Чави взе решение да се откаже от един от халфовете си - Кесие, вкарвайки в игра на негово място Рафиня. И единствено две минути след подновяването на играта Левандовски се оказа доста покрай вратата, само че не съумя да овладее паса към него. 

Припряността в редиците на каталунците си пролича в 54-тата, когато Рафиня извърши фал преди сигнала на рефера, поради което незабавно получи жълт картон. Той обаче негов пети в Ла Лига, поради което ще е осъден за дуела с Валенсия след седмица. 

Три минути по-късно и Гави изпусна нервите си, оспорвайки бурно решение на арбитъра, поради което също беше обагрен в жълто. Това е пети подобен картон и за него, като по този начин и той ще гледа семейството на " прилепите " от трибуните. 

Нищо в играта на Барса не се получаваше и тимът продължаваше да няма прецизен удар. Заради кадровата рецесия Шави беше заставен в 67-ата да вкара двама бранители - Маркос Алонсо и Араухо. 

В 70-ата тъкмо Алонсо избави сигурен втори гол за Алмерия, откакто с тяло спря запътилата се към левия ъгъл на Тер Стеген топка. 

Две минути по-късно Феран Торес центрира рисково към далечната греда, където Рафиня не съумя да засече. В 75-ата пък Араухо се включи в офанзива и с глава опита да откри собствен съотборник вместо непосредствено да нанесе удар. 

За последния четвърт част наставникът на Барса заложи на младите Пабло Торе (19 г.) и Анхел Аларкон (18 г.). Аларкон беше индивидът, който нанесе първия прецизен удар на сметката на Барса - в 81-вата. 

Ново рисково центриране на Феран отново попадна в обсега на Араухо, само че и този път до гол за гостите не се стигна. Това се случи в 87-ата минута. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Алмерия : Фернандо, Чуми, Ели, Бабич, Акиеме, Егуарас, Де ла Хос, Робертоне, Баптищао, Суарес, Билал Туре;

Барселона : Тер Стеген, Роберто, Гарсия, Кристенсен, Алба, Бускетс, Кесие, Де Йонг, Гави, Торес, Левандовски;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР