Алкохол Алкохолът удря в главата, но смущава съня. Ако пиете 2-3

...
Алкохол
Алкохолът удря в главата, но смущава съня. Ако пиете 2-3
Коментари Харесай

Мечтаеш ли да се наспиш? - II част

Алкохол
Алкохолът удря в главата, само че смущава съня. Ако пиете 2-3 часа преди да си легнете, може и да заспите бързо, само че най-вероятно ще се разсъните измежду нощ и сутринта ще се чувствате смазани. Ключът е в умереното количество. Да изпиеш 3 чаши уиски и да заспиш като мъртвец не е добър вид, само че чаша вино на вечеря отпуска и приспива.

Билки и чайове
Безопасни дейни помощници на здравословния сън са корените от валериан, маточина, хмел, както и другите цветни, упойващи аромати. Чаят от лайка е одобрено средство срещу бодърствуване. Билките и питателните добавки могат да бъдат и рискови, тъй че внимавайте с подбора.

Техники за релакс
Тук се включват седмичният масаж, късото четене на книга преди лягане, правенето на лист с задължения за утрешния ден, упражненията за разпределяне на мускулите. Различните техники работят друго на хората. Направата на лист с уговорките успокоява, тъй като дава чувството за подреденост за идния претрупан ден. Същевременно отпущането на мускулите може да докара припадък на суматоха у някои хора. Експериментирайте, до момента в който откриете своята техника за релакс.

Температура
Поддържайте непрекъсната температура в спалнята си. Преди лягане наложително проветрявайте помещението. На чист въздух се спи доста по-добре.

Упражнения и медитация
Леката отмалялост от физическата натовареност ще ви помогне да заспите по-лесно. Приключете с упражненията най-малко 3 часа преди сън. В противоположен случай ще бъдете прекомерно превъзбудени, с цел да заспите. Да се научите да медитирате също е сполучливо позволение на казуса.

Какво може да ви помогне да се чувствате добре денем, в случай че сте имали безсънна нощ?

Намалете отоплението.
Горещината в офиса сигурно ще ви направи сънливи. Проветрявайте постоянно, с цел да имате задоволително пресен въздух за дишане. Той ще обезпечи на дробовете ви О2 и ще поддържа циркулацията на кръвта.

Храни и питиета
Ако ви следва значима среща и би трябвало да сте в кондиция – изяжте нещо сладко или изпийте някаква енергийна напитка. Храните с високо наличие на захар подтикват отделянето на инсулин, който оказва помощ на организма да си набави сила. Това ще ви задържи на крайник, до момента в който трае значимото събитие, само че да не забравяме, че работи като бомба със закъснител. Нивото на кръвната захар спада и човек става по-бавен, мисли и работи по-неефективно. Пийте доста вода. Кофеинът също е целесъобразен. Не яжте тежки мазни храни и такива, богати на белтъчини. Заменете ги с ядки най-малко за ден.

Сиеста
Кратка сънливост от 15-20 минути може да ви върне в кондиция. Сиестата съживява паметта и отстранява умората. Не си позволявайте по-дълго дремване от 1 час. В противоположен случай тази отмора още веднъж ще е за сметка на съня ви през нощта. По традиция следобедният сън е сред 14 и 16 часа. Тогава циркадният темп на човек е най-предразполагащ към спане.
Продължава: Мечтаеш ли да се наспиш?
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР