Алкално-киселинният баланс в тялото е от огромно значение за цялостното

...
Алкално-киселинният баланс в тялото е от огромно значение за цялостното
Коментари Харесай

Кои са храните за по-добро здраве и по-добра фигура

Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за цялостното здраве. Важно е средата в организма, тъканите и клетките да се поддържа към по-алкалната среда, тъй като високата киселинност е причина за възпаления, болести, промени в клетките, даже рак. 
Прочетете още
Един доста значим фактор, от който клетките се въздействат е точно алкално-киселинният баланс в тялото. В изискванията на киселинна среда деленето и регенерацията на клетките се затруднява доста, което е сериозна причина за утежняване на здравословното положение и повишение на риска от рискови за живота и здравето болести. 

За благополучие храната е наш асистент във всяко начинание. Тя може както да утежни здравето, по този начин и да го усъвършенства. Всичко зависи от изборите в храненето, които вършиме.  Ако желаете да алкализирате организма си и да намалите рисковете от пораждане на свързани с високата киселинност болести и положения, вижте кои са най-полезните алкални храни. 

Алкалните храни имат свойството да усъвършенстват имунитета, положението на червата, да подтикват и улесняват работата на бъбреците, да подкрепят отслабването и поддържането на стройна фигура. Кои са най-здравословните алкални храни, които да хапвате постоянно?

Зелени зеленчуци 

Зеленчуците в зелената гама са измежду най-алкализиращите от всички. Те са изключително значими за имунитета и вярната регенерация на клетките, тъй като са извънредно богат източник на витамин С, мощен антиоксидант. Той взе участие в процесите, отговарящи за регенерирането на клетките, възобновяване на тъканите, функционалностите на имунната система. В зелените зеленчуци се съдържат и фолати, които са мощен имуностимулатор. 

Плодове 

Плодовете са другата група храни, на които е добре да наблегнете за алкална среда в организма. Сред най-алкализиращите са сините сливи, черешите, лимоните, смокините, кайсиите, бананите, ябълките. 

Гъби 

Гъбите са алкална храна, която съдържа бета-глюкани, по този начин значими за мощния имунитет. В тях се съдържа още витамин D, който е доста скъп за функционалностите на имунната система. Гъбите имат и диуретичен резултат, което е от огромно значение за вярното протичане на метаболитните процеси и прочистването на пикочните пътища.

Чесън 

Чесънът е потребен по всички вероятни параграфи. Той е алкална храна, която по едно и също време с това има мощни противовъзпалителни, антибактериални и антимикробни свойства. Редовното похапване на чесън прави имунитета мощен, с помощта на това, че той подтиква Т-клетките на имунната система. Полезен е за сърдечносъдовата, нервната системи, храносмилането, стимулирането на храносмилателни ензими. Има и болкоуспокояващи свойства. 

Авокадо 

Авокадото е алкална храна, която се бори с възпаленията и подтиква имунитета. Съдържа обилие от потребни мастни киселини, фибри, витамини К и Е, калий, магнезий. Всички те заедно спомагат за възстановяване на цялостното здраве и поддържане на фигурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР