Алиша Дей е била забелязана да разхожда теле и прасе

...
Алиша Дей е била забелязана да разхожда теле и прасе
Коментари Харесай

Руски съд глоби американка, разхождала теле по Червения площад в Москва

Алиша Дей е била видяна да разхожда теле и прасе и в украинския град Днипро

Американка от китайски генезис беше арестувана и санкционирана от съветски съд в сряда за разхождане на теле по Червения площад в Москва, съобщи Ройтерс, цитирайки съветски държавни медии.

Алиша Дей, на 34 години, беше санкционирана с 20 000 рубли (285 долара) за възпрепятстване на пешеходци при забранен митинг и наказана на 13 дни „ административен арест “ по настрана обвиняване за непокорство на полицейски разпоредби. Телето беше изпратено в център за рехабилитация на животни.

„ Купих телето онлайн, с цел да не бъде изядено “, сподели Дей, която е веганка и дейна защитничка на правата на животните, при задържането си. Докато разхождала добичето по Червения площад, тя скандирала „ Животните не са храна “, описаха очевидци на случката, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Просто желаех да покажа на телето неговата прелестна страна, неговата хубава столица. Всъщност обичам да разхождам селскостопански животни, тъй като от време на време хората ми споделят, че стартират да ядат по-малко месо, откакто срещнат моите животни. Но в този момент просто желаех да прекарам време с телето “, сподели тя пред всекидневника „ Известия “.

Here’s an unusual one: a Moscow court has sentenced U.S. citizen Alicia Day to 13 days in jail for disobeying the police. The animal rights activist apparently bought a cow through the Avito marketplace and then decided to show it Red Square. Um, okay.
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock)
Във видео, публикувано от държавните медии, Дей изяснява, че е наела водач, който да докара телето до Червения площад с такси.

Посолството на Съединени американски щати не разяснява незабавно, когато беше запитано от Ройтерс по отношение на случая.

Дей живее в предградие на Москва с туристическа виза и е правила сходни протестни дейности и в други страни.

През 2019 година вестник „ Дейли мейл “ оповестява, че Алиса Дей се пробвала да „ избави от заколване “ прасе в Западна Англия, което нарекла Джикси Пикси. Тя го докарала в Лондон с такси, гледала го в дребния си апартамент и го водела постоянно на разходки и по заведения. Впоследствие била принудена да го съобщи на службата за отбрана на животните.

През 2021 година украински медии оповестиха, че Дей е била видяна да разхожда теле и прасе в източния град Днипро.

Дей разказва себе си като „ китайка, която живее дълго време в Русия “ в съветската обществена мрежа „ ВКонтакте “.

Освен с теле и прасе, профилът ѝ съдържа нейни фотоси с черна овца на разнообразни публични места, в това число площад, трен и предверие на постройка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР