Алиансът ОПЕК+, обединяващ Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК)

...
Алиансът ОПЕК+, обединяващ Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК)
Коментари Харесай

ОПЕК+ намалява добива на петрол, в опит да спре спада в цените

Алиансът ОПЕК+, сплотяващ Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съюзните ѝ производителки на суровината, измежду които Русия, се споразумя да понижи лимита си за групов рандеман с 2 милиона барела дневно, оповестиха делегати, представени от „ Блумбърг “.

За редуциране на производството с 2 милиона барела на ден, в действие от ноември, оповестиха и източници на „ Ройтерс “.

Мярката се взима в опит да бъде спрян спадът в цените на петрола, провокиран от отслабващата международна стопанска система.

Това е второто стесняване да производството за месец, откакто през септември групата контракти редуциране със 100 000 барела на ден.

Преди срещата Съединени американски щати приканиха производителите да не понижават прекомерно внезапно добивите.

Това е и най-голямото ограничение на петролното произвеждане от 2020 година, само че то ще има по-малко влияние върху международното предложение, в сравнение с допуска цифрата. Няколко страни членки към този момент изпомпват много под квотите си, което значи, че ще съблюдават новите предели, без да се постанова да понижават добива, прецизира „ Блумбърг “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР