Алиансът, който има 142 депутати в долната камара и 101

...
Алиансът, който има 142 депутати в долната камара и 101
Коментари Харесай

Правителството на Моди в Индия „атакува демокрацията“, тъй като основните закони бяха приети с отстраняване на повечето опозиционни депутати

Алиансът, който има 142 депутати в долната камара и 101 депутати в горната камара, е коалиция от опозиционни партии, които се надяват да смъкват партията Бхаратия Джаната (BJP) на общите избори следващата година.

Но и двете камари на Народното събрание бяха разтърсени от митинги на депутати, изискващи изказване от министър-председателя и вътрешния министър Амит Шах по отношение на сигурността от предходната седмица нарушаване.

Изображение: Нарендра Моди

На 13 декември двама мъже скочиха от галерията за гости в залата на Лок Сабха – долната камара на Народното събрание на Индия – и задействаха контейнери с пъстър пушек.

Няма потърпевши при пробива, само че той е станал по време на съвещание на Народното събрание. Досега са задържани шестима души и се организира полицейско следствие.

Докато в профил протестиращите депутати, представителят на Лок Сабха Ом Бирла сподели: „ Можете да критикувате държавното управление, само че вярно ли е да организирате митинги като това?


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР