Алейш Еспаргаро с Априля спечели Гран при на Великобритания, девети

...
Алейш Еспаргаро с Априля спечели Гран при на Великобритания, девети
Коментари Харесай

Еспаргаро триумфира в Гран при на Великобритания в MotoGP

Алейш Еспаргаро с Априля завоюва Гран при на Англия, девети кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP. 

34-годишният испанец приключи за 40:40.3670 минути и изпревари Франческо Баная в последната обиколка, записвайки едвам втората си победа в кралския клас.

Настоящият отличник Баная остана на втората позиция, на 0,215 секунди, в непрекъснато изменящите се климатични условия на пистата " Силвърстоун ". Брад Байндър (Република Южна Африка) с КТМ се класира на трети в конкуренцията. Той изостана на 0,680 секунди зад спечелилия.

Шесткратният първенец Марк Маркес с Хонда падна пет обиколки преди финала, продължавайки извънредно слабото си показване през 2023 година.

Баная усили преднината си на върха в генералното класиране. Италианецът е с 213 точки, до момента в който испанецът Хорхе Мартин с Дукати има 41 точки по-малко. Трети досега е Марко Бедзеки (Италия) с Дукати със 167 пункта.

Десетият кръг от шампионата в кралския клас по мотоциклетизъм ще се организира на 20 август на " Руд Бул Ринг " в Австрия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР