Алейна Осман е тазгодишната Кралица на Панаира на киселото мляко

...
Алейна Осман е тазгодишната Кралица на Панаира на киселото мляко
Коментари Харесай

Алейна Осман е новата Кралица на панаира на киселото мляко в Разград

Алейна Осман е тазгодишната Кралица на Панаира на киселото мляко в Разград . Нейни подгласнички станаха Туана от Турция и Вивиан от Хавай.

Кралицата на 21-то издание на културния празник е приключила Профилираната природоматематическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ в Разград. Избрала е да продължи образованието си в университет в Холандия, където ще учи бизнес мениджмънт. С танци се занимава от повече от 10 години и счита да продължи. Тя призна, че не е очаквала да завоюва купата, само че по думите ѝ " се усеща неповторимо ". Тя добави, че доста обича да яде кисело мляко и ще популяризира продукта и измежду своите познати и състуденти в Холандия.

В състезанието, който обичайно съпътства Панаира на киселото мляко и Фестивала на националните обичаи и художествените занаяти в Разград, участваха двойки от фолклорни групи от Разград, Хавай, Турция и Индия. Надпреварата се състоя пред Общинския културен център, където с изключение на участниците от другите фолклорни сформира, се събраха доста разградчани и посетители на града. Конкурсът протече в три стадия. Първият беше шеговито показване на кандидатките за короната с осъществяване от личните им групи. След това девойките дефилираха със своите национални костюми, като извършиха и по един танц, а последният тур беше осъществяване на български национален танц.


Короната бе сложена на главата на новата кралица на панаира от заместник-кмета Добрин Добрев. Победителката и подгласничките получиха също букет цветя и подарък от зам.-кмета.
 Алейна Осман Българска телеграфна агенция
Кралицата на панаир а и подгласничките ѝ поведоха първото дефиле на художествените колективи, които в три следващи вечери ще изнасят концерти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР