Алексей Попирин е новият шампион на АТР 250 турнира в

...
Алексей Попирин е новият шампион на АТР 250 турнира в
Коментари Харесай

В драматична битка: Попирин съкруши надеждите на Вавринка и триумфира в Умаг!

Алексей Попирин е новият първенец на АТР 250 шампионата в Умаг. 23-годишният австралиец с представянето си в хода на седмицата потвърди, че е подготвен още веднъж да търси своя огромен пробив в тениса, като във финала се изправи против 3-кратния първенец от Големия шлем и някогашен притежател на трофея в хърватския град Стан Вавринка, с цел да ни сервира нов впечатляващ поврат, извел го до завоюването на оценката - 6:7(5) 6:3 6:4. По този метод Попирин към този момент може да се похвали с два АТР трофея в кариерата си, откакто през 2021-ва година победи с купата на шампионат от същата категория в Сингапур, и също така го чака скок от 33 места за международната класация, в която от на следващия ден ще заема рекордната си 57-а позиция.

Началото на дуела протече с известни усложнения за трикратния първенец от Големия шлем, който отстъпваше пред противника си при по-продължителните разигравания, при което австралиецът разкри капацитета си в атакуващ проект и се отдръпна с пробив задатък на първата отмора за мача. Сервисът пък бе измежду основните оръжия за международния номер 90, който поддържаше висока % на успеваемост при личните си подавания и скоропостижно си обезпечи опция да застане на начален удар в опит да запише откриващия сет на сметката си.

Именно във значимия миг обаче нервите на Попирин не устояха на напрежението върху плещите му и той позволи поредност от неточности, разрешили на Стан да навакса изоставането, с цел да провокира изиграването на тайбрек. В него ветеранът неколкократно се снабди с преимущество от минипробив в резултата, което въпреки и на два пъти да му беше заличено, то той не позволи нито за момент да остане в догонващата позиция и направи първата крачка по пътя към купата.

На старта на втората проблемите от физическо естество, свързани с умората, очевидно взеха връх над някогашния първенец в шампионата, който стартира да позволява лековати грешки от рутинни позиции, при което австралиецът не се поколеба, с цел да реализира ранен брейк, който даже след това беше напът да бъде дублиран. Все отново, то швейцарецът откри прочут баланс в представянето си и с помощта на своя сервис оцеля пред заплахата още веднъж да се раздели с подаването си, но по никакъв метод не съумя да притисне съперника си в моментите си на ретур и Попирин на процедура необезпокоявано възвърне равенството в обособените сетове.

Още с настъпването на решаващата трета част проблемите в играта на " Stan the Man " се завърнаха с цялостна мощ, като международният номер 90 съумя да наложи своето движение в разиграванията от дъното от корта, с цел да се снабди с ранен пробив задатък. Преднината на младежа обаче надалеч не устоя толкоз дълго, откакто изправен до стената, трикратният първенец от Големия шлем получи прилив на сила и подвигна оборотите в идващите минути, при което заради неколкократно задачата с впечатляващи печеливши отигравания, с цел да осъществя рибрейк, отвел го след това и до опция на собствен ред да застане на " пол позишън " за успеха. Настъпилата фундаментална обстановка в седмия гейм обаче вдъхна сериозна убеденост на Попирин, който отрази брейкбол, с цел да може броени минути по-късно да се снабди с късен пробив и на личен сервис показва нужното самообладание, завоювайки оценката в Умаг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР