Алексей Навални се бореше за ценностите на свободата и демокрацията,

...
Алексей Навални се бореше за ценностите на свободата и демокрацията,
Коментари Харесай

Първите в ЕС: Светът загуби борец, чиято смелост ще се помни за поколения напред

Алексей Навални се бореше за полезностите на свободата и демокрацият а, написа в " Екс " ръководителят на Европейския съвет  Шарл Мишел  във връзка новината за кончината на съветския опозиционер, уточни кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков. 

За своите идеали Навални пожертва най-скъпото. За Европейски Съюз отговорността за неговата трагична гибел е напълно на съветския режим , добавя Мишел.

Той показва съболезнования на фамилията на Навални и на тези, които се борят за народна власт по света в най-мрачните условия. Борците умират, само че битката за независимост в никакъв случай не свършва, показва ръководителят на Европейския съвет.

Светът загуби герой, чиято храброст ще се помни за генерации напред, написа ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола . Ужасена съм от гибелта на Алексей Навални, носителя на премията " Сахаров " на Екологичен потенциал за независимост на мисълта. Русия му взе свободата и живота, само че не съумя да му отнеме достолепието. Битката му за народна власт продължава, прибавя Мецола.

Председателката на Европейската комисия  Урсула фон дер Лайен  заяви, че е надълбоко смутена и натъжена от вестта за гибелта на Навални. По нейните думи съветският президент Владимир Путин се опасява най-вече от несъгласието измежду своите сънародници. Това е тъмен мотив да си спомним какво съставляват Путин и неговият режим, прибавя тя. Фон дер Лайен приканва за обединяване в битката за независимост и сигурност за тези, които дръзват да се изправят против авторитаризма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР