Алексей Маслов почина в неделя на 70-годишна възрастБившият главнокомандващ Сухопътните

...
Алексей Маслов почина в неделя на 70-годишна възрастБившият главнокомандващ Сухопътните
Коментари Харесай

Внезапно почина бившият командващ на Сухопътните войски на Русия

Алексей Маслов умря в неделя на 70-годишна възраст

Бившият главнокомандващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация военачалник от армията Алексей Маслов умря в неделя на 70-годишна възраст, съобщи ТАСС, базирайки се на известие в Телеграм на концерна " Уралвагонзавод ", предава.

" Ръководството на АО " Концерн " Уралвагонзавод " с надълбоко страдание оповестява, че през днешния ден в 08:20 часа в Главната военна клинична болница им. Н. Н. Бурденко, на 70-годишна възраст ненадейно умря Алексей Федорович Маслов “, оповестиха от концерна.

УВЗ заяви, че Маслов е извървял прочут път в редовете на въоръжените сили от пълководец на взвод до главнокомандващ на Сухопътните войски, след което е бил основен боен представител на Руската федерация в НАТО. „ През последните години, работейки като специфичен представител на АО „ Концерн „ Уралвагонзавод “ за военно-техническо съдействие, Алексей Фьодорович до последния ден остана правилен на идеята и на Отечеството, неговият принос в развиването и активността на „ Уралвагонзавод “ е мъчно е да се надцени “, отбелязва концернът.

Маслов е приключил Харковското гвардейско висше танково командно учебно заведение, Военната академия на бронетанковите сили и Военната академия на Генералния щаб. Служил е на разнообразни длъжности от пълководец на взвод до главнокомандващ на Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация. По-късно е основен боен представител на Руската федерация в НАТО. Награден е с доста ордени и медали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР