Александра Фейгин стана първата българска фигуристка, която печели квота за

...
Александра Фейгин стана първата българска фигуристка, която печели квота за
Коментари Харесай

Александра Фейгин: Постигнах мечтата си след 12 години работа

Александра Фейгин стана първата българска фигуристка, която печели квота за Зимни олимпийски игри от 24 години насам. Тя заслужи място в Пекин 2022, с помощта на положителното си показване на международното в Стокхолм. България не е имала представителка при дамите на най-големия състезателен конгрес от 1998 година насам, когато в Нагано страната ни бе показана от София Пенкова.

" Все още не мога да осъзная, че реализирах фантазията си. Мисля, че малко по-късно ще съумея да го осъзная, само че най-важното е, че моите треньори са удовлетворени от мен и самата аз. Благодарна съм на Ина Лутай и Андрей Лутай, с които работим към този момент от 12 години и успяхме да реализираме моята най-голяма фантазия, както и тяхната - да представям България на Зимните олимпийски игри. ", споделя разчувстваната Александра пред bTV.
Снимка: Reuters
Българката си заслужи място в Пекин, откакто изравни най-хубавото си класиране на международно състезание. Тя приключи на 17-а позиция във волната стратегия. Фейгин извърши своето комбиниране без неточност и събра 173.55 точки.

18-годишната фигуристка бе 17-а и в Сайтама (Япония) през 2019 година Самата конкуренция в Стокхолм, Саша дефинира като извънредно сложна. Освен огромната конкуренция, българката среща и други необикновени условия, които през годините не е усещала.

" Самото съревнование беше доста с напрежение и поради ограниченията и като цяло, че нямаше аудитория, която да ни поддържа. За нас поддръжката е в действителност доста значима. Тя ни дава малко повече убеденост, страст и ни стимулира. Дава ни оня тласък. Освен това, като цяло нямахме и доста надпревари през годината, с цел да се подготвим. А всяко едно съревнование дава малко повече убеденост и успокоение във всяко едно изиграване, по тази причина този сезон беше извънредно комплициран. "
Снимка: bTV
Последното българско присъединяване на олимпийски игри във фигурното пързаляне е през 2006 година в Торино, където Албена Денкова и Максим Стависки станаха пети при танцовите двойки, Иван Динев се класира 17-и при мъжете, а Румяна Спасова и Станимир Тодоров 19-и при спортните двойки. Саша си спомня с усмивка за всичкия труд през годините. Удовлетворена е от обстоятелството, че в последната толкоз сложна година, тя й нейните треньори съумяват да следват и изпълнят огромната цел.

" Това съревнование беше най-важното за целия сезон и като цяло, защото това са квалификациите за олимпийските игри. Наистина съм доста признателна, че успяхме да се подготвим вярно. Треньорите знаеха по какъв начин да го създадат, с цел да бъда уверена и спокойна за международното състезание. Това е заслуга на всички нас и не мога да опиша какъв брой съм признателна на всеки един от тях. Надявам се да продължаваме да работим, да се надграждаме и да реализираме още по-големи триумфи. ", сподели още Фейгин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР