Александър Вучич заяви, че при изпълнение на инвестиционната програма на

...
Александър Вучич заяви, че при изпълнение на инвестиционната програма на
Коментари Харесай

900 евро средна заплата в Сърбия обещава Вучич

Александър Вучич съобщи, че при осъществяване на капиталовата стратегия на Сърбия междинната заплата в страната в края на 2025 година ще бъде 900 евро, а пенсиите сред 430 и 440 евро. Това оповестява кореспондентът на Македонската осведомителна организация (МИА) от Белград, представен от телевизионния канал "Сител " и българската организация "Фокус ".

Държавният глава предвижда, че през идващите пет години Сърбия ще поддържа постоянен валутен курс на еврото, който ще остане сред 117 и 120 динара за евро, какъвто е от 2012 година.

През последните три години действителният напредък на брутния вътрешен артикул на Сърбия е към 3,5%, какъвто е и българският. В началото на тази година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в България беше с 2000 $ по-висок (9300 долара) от този на Сърбия (7300 долара). Населението и на двете страни е към 7 милиона души при съпоставим ритъм на понижение.

На този декор Сърбия залага консервативна прогноза за растежа на Брутният вътрешен продукт от 4% през идващите години. Тази прогноза стъпва върху разбор на Световната банка, който показва, че Сърбия може да реализира и растеж на Брутният вътрешен продукт от 7 %.

Вучич споделя, че пенсионерите може да имат междинна пенсия от 440 евро през 2025 година ще живеят 70 до 80 % по-добре в сравнение с в този момент със междинна пенсия от 225 евро. Сръбският президент добави, че общественият дълг на Сърбия не би трябвало да се усилва и че делът на пенсиите в Брутният вътрешен продукт няма да надвишава 13 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР