Aлександър Везенков сподели по време на официалното си представяне в

...
Aлександър Везенков сподели по време на официалното си представяне в
Коментари Харесай

Не обичам да говоря много, а да показвам какво мога на терена: Везенков

Aлександър Везенков показа по време на формалното си показване в Сакраменто, че се радва на новото предизвикателство в кариерата си и ще опита да помогне на новия си отбор да реализира задачите си. Крилото театралничи с екипа с №7 по време на конференцията, която Кингс проведоха, съобщи bball.bg

" Благодаря на всички, че сте тук. Много е значимо за мен, аз съм доста благополучен и разчувствуван, това беше значимо решение за моята кариера. Щастлив съм, че го взех в интерес на Сакраменто, тъй като в последната една година хората от този клуб ми демонстрираха какъв брой доста желаят да ме привлекат. Не обичам да приказвам доста, а да демонстрирам какво мога на паркета. Радвам се, че сe намирам в печеливш тим. Всички видяха какво направи Сакраменто през предишния сезон. Аз съм тук, с цел да оказа помощ с каквото мога на отбора и да извърша това, което треньорът желае от мен ", съобщи Александър Везенков по време на срещата с медиите оттатък океана.

" Не чаках, че съвсем всеки от клуба ще пристигна в Гърция да ме гледа, само че това единствено сподели, че те желаеха да ме привлекат. Това имаше огромна роля във финалното ми решение. Всички от клуба се отнасят с почитание към мен и желаят да съм тук, за което съм извънредно благополучен ", добави 28-годишният баскетболист.

" Обичам да спечелвам, поради това играя и баскетбол. Това оказа въздействие на моето решение. Кингс се показаха ужасно през предишния сезон, играха хубав баскетбол, само че най-важното е да се печели. Гледах няколко мача. Поставих на кантар позитивните и негативните неща. Осъзнах, че тук ще имам блестящо бъдеще и това е мястото за мен. Семейството ми, приятелите ми и приятелката ми ме поддържат и ми помогнаха за това решение. В Сакраменто пък срещнах поддръжка от безусловно всички по отношение на адаптацията ми. Сега имам ново семейство, което доста ми оказва помощ ", споделя още MVP в Евролигата от предишния сезон.

" Ще забележим по какъв начин треньорът Майк Браун ще ме употребява в ротацията. Аз ще продължа да работя и да се усъвършенствам, не съм имал време да упражнявам с новите ми съотборници, само че съм фокусиран по отношение на подготвителния лагер и първите мачове. Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал единствено по малкия екран. Радвам се на това предизвикателство, считам, че мога да оказа помощ на отбора. Харесва ми темпото, което тимът постанова. Това се оказа основно за представянето на Кингс, придвижването на топката не е от обичайните. Харесва ми стилът, който тимът постанова ", добави Александър Везенков.

" Това, което са постигнали новите ми съотборници, е необикновено. Както споделих, гледал съм ги единствено по малкия екран. Благословия е да играя с тях, сигурен съм, че ще оказа помощ на отбора да извърши своите цели. НБА е напълно друго нещо, разбирам това. Треньорският щаб и останалите ми сътрудници ще ми оказват помощ да се приспособявам по най-бързия метод. От друга страна, това е баскетбол, играе се пет на пет. Да, тук атлетизмът е доста по-голям, само че считам, че аз мога да се впиша в тима. Единственото, за което ме е грижа, e точно отборът ", безапелационен е някогашният състезател на Олимпиакос.

" Разучил съм играта на всеки мой съотборник. Когато приказваме за звезда като Ди‘Арън Фокс, тогава става дума за един от най-хубавите играчи в лигата. Това се отнася и за Домантас Сабонис, както и за един от най-хубавите новобранци – Кийгън Мъри. Разполагаме с най-хубавия треньор на предишния сезон, страхотна организация и чудесни баскетболисти. Очакванията са доста високи от медиите, от почитателите, тъй че би трябвало да работим крепко. Трябва да се приспособявам бързо и всеки ден да бъда най-хубавата версия на себе си. Обичам да се усъвършенствам всеки ден, имам своите слаби и мощни страни ". приключи Александър Везенков.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР