Александър Везенков се представи много добре, но неговият Олимпиакос (Пирея)

...
Александър Везенков се представи много добре, но неговият Олимпиакос (Пирея)
Коментари Харесай

Везенков блести, Олимпиакос губи

Александър Везенков се показа доста добре, само че неговият Олимпиакос (Пирея) записа загуба с пагубното 69:94 точки при гостуването си на Жалгирис (Литва) в 23-ия кръг на баскетболната Евролига.

Българинът беше най-резултатен за своя тим, като означи 15 точки, макар че стартира мача от пейката. Везенков остана на терена 21:56 минути, като през това време взе една битка и завоюва два фаула.

И двата тима са с по 9 победи и 14 провали след днешния мач, като Жалгирис е на 12-о място, а гърците една стъпка по-надолу.

Домакините бяха по-добри от самото начало, само че преди почивката разликата не беше по този начин отчайваща. Литовският тим, подкрепян от препълнената зала, нанесе своя удар в третата част, която завоюва с 23:11 и общо преди последната четвърт водеше с 21 точки- 69:48. Въпреки мощното включване на българина, Жалгирис не разреши да бъде стопена преднината им, а даже я усилиха. Артурас Миланкис вкара за тях 19 точки, а още трима негови съотборници прибавиха по 12.

За Олимпиакос, с изключение на Везенков, на равнище се появи Огъстен Рубит с 10, а Уейд Болдуин Четвърти остана с 9. Никола Милутинов завърши мача с 13 битки за Олимпиакос, както и с 8 точки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР