Александър Везенков продължава възстановяването си от контузията в глезена и

...
Александър Везенков продължава възстановяването си от контузията в глезена и
Коментари Харесай

Везенков уверен в пробива си в НБА

Александър Везенков продължава възобновяване си от травмата в глезена и търпеливо чака да пристигна времето, в което ще се завърне в състава на Сакраменто. Двукратният „ Спортист на годината “ на България и настоящ притежател на премията за „ Най-полезен състезател “ на сезона в Евролигата даде изявление пред Mundo Deportivo. Издание, основано в Барселона, където ситуацията не му е непозната.

Българското крило прекара три години като част от баскетболния отбор на Барса приказва за първия си сезон в НБА досега и за това какъв брой друга в действителност е обстановката в най-силното състезание в света по отношение на тази в Евролигата.

„ Всичко е друго. Играта е друга, играе се на напълно друга скорост, културата също е друга. Трябва да се адаптираш бързо, да си подготвен във всеки един миг. Има доста мачове, пътува се доста и е нужно да си на равнище както физически, по този начин и психически “. Това споделя Везенков пред MD, като прибавя, че самостоятелните качества на играчите са напълно разнообразни. Първите 7-8 индивида в ротацията на всеки тим са на доста високо равнище и като цяло философията в НБА е друга от европейската.

„ Нещата не са по никакъв начин лесни, както споделих, друго е. Трябва акомодация и да си отворен към това да научаваш нови неща. За тях няма значение дали си №1 в Европа, би трябвало да започнеш всичко от нулата и в случай че се адаптираш бързо, получаваш шансове. Ако ли не – нещата стават много сложни. Но имам вяра, че мога да пробия в НБА. “, споделя още българинът.

Крилото не е единственият MVP на Евролигата, който пое към Щатите в края на 20-те си години. Саша отиде в Сакраменто на 28, а Василие Мицич, повторен притежател на оценката, подписа с Оклахома Сити на 29. Той получаваше стеснен късмет за изява, само че по-късно бе трансфериран в Шарлът. А там с повече минути демонстрира истинсктие си качества.

„ Със сигурност това, че идваме в НБА на тази възраст, до степен прави нещата по-трудни. В Европа учим играта по различен метод. Колкото по-рано дойдеш тук, толкоз по-бързо ще се адаптираш. Не просто към баскетбола, а към живота като цяло “. Добавя той, като добавя, че откакто е определен в Драфта през 2017 година е имал благоприятни условия да премине в НБА по-рано, като счита, че тайминга е доста значим.

На въпрос за Барселона дава отговор, че сега има доста другари в клуба и е в отлични връзки с клубната легенда Хуан Карлос Наваро.От него е научил доста във времето, в което бяха съотборници. Но също по този начин споделя, че в Барса е имало хора, които не са се отнесли с него по допустимо най-хубавия метод. „ Няма да споделям имена, само че на 100% заставам зад думите си “.

Българинът не си затваря вратата за завръщане при каталунците. Оттам мина в Олимпиакос, а след това и в НБА, само че в този момент не мисли за сходни неща. Той има контракт с „ кралете “ от столицата на Калифорния до лятото на 2025 година.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР