Александър Везенков изравни най-доброто си постижение от началото на кариерата

...
Александър Везенков изравни най-доброто си постижение от началото на кариерата
Коментари Харесай

Везенков изравни най-доброто си постижение в НБА и изпълни традиция

Александър Везенков изравни най-хубавото си достижение от началото на кариерата си в Националната баскетболна асоциация (НБА), като реализира 11 точки за успеха на " Сакраменто Кингс " при семейството на " Кливланд Кавалиърс " със 132:120 (33:25, 35:35, 42:29, 22:31).

Българинът способства с 11 точки (4/6 стрелби от игра, 3/5 от тройката) и 2 " битки " за 17 минути игра. Той влезе за първи път в игра в срещата през първата част, когато вкара и множеството си точки - 8, откакто бе 100-процентов при стрелбата - на два пъти от тройката и един път за 2 точки.

Така за изиграните дуели досега в НБА Александър Везенков записва междинни индикатори от 5,6 точки, 2 битки и 0,3 асистенции за 13,4 минути на терена. След мача той за първи път възпламени лазерния лъч в залата на " кралете " - това е традиция, която се извършва при победа. За задачата тимът избира състезател със сериозен принос за триумфа.



Везенков подсети за себе си, откакто в предходните няколко дуела бе не по този начин ефикасен, играеше и по-малко, а един път изгледа цялостен дуел от скамейката.

Победата бе трета поредна и общо пета за " Сакраменто " - втора поредна, който оглавява Тихоокеанска дивизия се намира на шесто място в Западната конференция с актив 5 победи и 4 загуби.

В идващия си мач " Кингс " гостува на " Лос Анджелис Лейкърс " на 16 ноември от 5:00 сутринта българско време.

В игра се завърна водещият изпълнител на тима Диарън Фокс, който пропусна последните две седмици поради травма на глезена. Той способства за успеха с 28 точки, 2 битки и 6 асистенции, а Кийгън Мъри приключи с 25 т. Литовецът Домантас Сабонис се регистрира с 23 точки, 9 " битки " и 10 асистенции, оставайки на една от „ трипъл-дабъл “.

Старши треньорът на " Сакраменто " Майк Браун реализира победа номер 400 в кариерата си против един от някогашните си тимове. Браун, който изведе " Кингс " до плейофите през предходната година в първия си сезон отпред на отбора, към този момент има актив от 400 триумфа и 254 загуби в НБА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР