Александър Везенков изигра добър мач за своя Сакраменто Кингс в

...
Александър Везенков изигра добър мач за своя Сакраменто Кингс в
Коментари Харесай

Везенков с добра игра за Сакраменто, отборът обаче със загуба

Александър Везенков изигра добър мач за своя Сакраменто Кингс в семейството на Индиана Пейсърс. Спортист №1 на България записа малко над 10 минути на терена, в които записа 7 точки, 3 битки, открадната топка и 1 блок. Българинът бе 2/3 при стрелбата за 3 точки и 1/2 при наказателните изстрели.
Прочетете още
Александър Везенков изигра добър мач за своя Сакраменто Кингс в семейството на Индиана Пейсърс. Спортист №1 на България записа малко над 10 минути на терена, в които записа 7 точки, 3 битки, открадната топка и 1 блок. Българинът бе 2/3 при стрелбата за 3 точки и 1/2 при наказателните изстрели.

Домантас Сабонис от състава на домакините приключи с нов трипъл-дабъл от 21 точки, 11 битки и 10 асистенции. Най-резултатен за Кингс обаче бе Кевин Хъртър с 31 точки, 2 битки и 4 асистенции, а Кийгън Мъри приключи с 27 точки и 9 битки.

Срещата стартира равностойно, като първоначално гостите първи взеха нежна преднина от 4 точки при 8:4, само че незабавно по-късно Сакраменто направи поврат и той излезе напред със същата разлика за 14:10.

Преследването в резултата продължи и в идващите минути, като три преди края на първата четвърт Индиана към този момент бе с едни гърди напред за 27:25.

Минута по-късно и Везенков влезе в игра, като бързо се регистрира с битка в нахлуване, която обаче не бе оползотворена от съотборниците му. В последна сметка първата част приключи при резултат 34:31 в интерес на Пейсърс.

Везенков се регистрира и с един чадър под коша, преди да седне още веднъж на пейката, след престой на паркета от малко над 4 минути.

В средата на втората четвърт Индиана за пръв път поведе с двуцифрен резултат за 49:39. Кингс обаче съумяха малко да подобрят както стрелбата си, по този начин и играта си в отбрана и още веднъж стопиха изоставането си до три точки при 58:55.

В последните две минути на частта обаче Пейсърс още веднъж подвигнаха темпото и съумяха освен да си върнат, само че и да усилят преднината си, като полувремето пристигна при 70:57 в тяхна изгода.

Домакините започнаха мощно третата четвърт и съумяха още веднъж да се приближат в резултата до противника си, намалявайки изоставането си на 67:72. Основна роля за това имаше Кевин Хъртър, който вкара няколко следващи стрелби и означи 10 точки в границите на две минути.

В един миг домакините бяха стопили изоставането си до три точки, само че Индиана още веднъж пое самодейността и си върна преимуществото от над 10.

Секунди преди края на третата част Везенков още веднъж влезе в игра и незабавно вкара тройка, с която направи резултата 89:99. Той остана на паркета и при започване на последната четвърт. Българинът означи и втората си пукотевица от отдалеченост, завоюва битка под коша, а при идната офанзива бе фаулиран и вкара и едната от двете си стрелби от фаул линията. Саша продължи да е деен и в отбрана, като открадна една топка. Въпреки това Сакраменто продължаваше да не може да се приближи по-сериозно до противника си, като 8 минути преди края резултатът бе 97:107.

В заключителните минути Майк Браун върна в игра титулярната петица в опит да търси късен поврат. Късният взлом на домакините за малко да даде резултат, като те смъкнаха разликата единствено то 3 точки 32 секунди преди края - 121:124. Макконъл пропусна под коша за гостите и това даде късмет за офанзива на Сакраменто, само че Фокс пропусна от тройката, а Майк Браун изиска таймаут 5 секунди преди края, откакто играчите му завоюваха битката под коша. Така " кралете " имаха късмет за още една офанзива, само че играчите на Индиана направиха нарушаване против Малик Монк и му попречиха да стреля за 3. Той пропусна и двете си стрелби от фаул линията, което на крачка постави завършек на очакванията на Сакраменто, а срещата завърши при 121:126 след два сполучливи фаула за Пейсърс.

Така Сакраменто към този момент е с актив от 23 победи и 18 загуби и заема 6-ото място в Западната конференция. Индиана пък стигна до 24 победи и 17 провали и заема 6-ото място на Изток.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР