Александър Везенков и Олимпиакос се пребориха за четвърти пореден триумф

...
Александър Везенков и Олимпиакос се пребориха за четвърти пореден триумф
Коментари Харесай

Везенков с шести дабъл-дабъл в Евролигата, Олимпиакос сгази Фенербахче

Александър Везенков и Олимпиакос се пребориха за четвърти следващ успех в Евролигата. Българинът и неговите съотборници разрушиха Фенербахче с 93:73 в среща от 22-ия кръг, играна в зала „ Юлкер Спортс Арена “ в ИстанБул. Селекцията на Йоргос Барцокас бе безпощадна още през цялото време и контролираше събитията на паркета от самото начало, нанасяйки второ поредно проваляне на турците в шампионата.

Българското крило оформи шестия си дабъл-дабъл в Евролигата през 2022/2023 – 12 точки и 12 битки плюс 2 асистенции и 1 открадната топка за 36 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 4/10 от приблизително разстояние, 1/4 от тройката и 1/2 от линията за осъществяване на наказателни удари. От неговите съотборници Костас Папаниколау бе най-хубав с 21 точки. Айзея Кенън го последва с 20 и 5 битки. По 12 точки вкараха още Томас Уолкъп и Шакил МакКисик.

Марко Гудурич бе най-резултатен за Фенербахче с 24 точки. Мелих Махмутоглу завърши с 14. С по 10 точки останаха Девин Букър и Костас Адетокунбо (7 борби).

Александър Везенков и компания се погрижиха интригата да изчезне още през първото полувреме, когато дръпнаха с 46:16. Олимпиакос се възползва от неналичието на Скоти Уилбекин, който бе изпъден 4 минути преди края на втория интервал с второ техническо нарушаване, с цел да фиксира 51:30 в своя изгода на огромната отмора и до края не изпусна самодейността.

Това бе първи триумф за Олимпиакос като посетител на Фенербахче от пет години насам. Той бе извоюван без Костас Слукас и Алек Питърс.

Гръцкият гранд е с баланс от 15-7 и е водач в класирането, до момента в който „ фенерите “ са пети с 13 триумфа и 9 провали. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР