Александър Нанау се прочу в Румъния (но и не само)

...
Александър Нанау се прочу в Румъния (но и не само)
Коментари Харесай

Румънският режисьор, който отказа да бъде награден от президента

Александър Нанау се прочу в Румъния (но и не само) с документалния филм, който режисира.

В него режисьорът демонстрира следствие за пожара в дискотека Колектив през 2015 година, когато живота си губят 27 души, а в следствие се разкриват корупционни схеми и практики обхванали институциите в страна.

Именно " Колектив " е и румънският избор за кандидат за Оскарите, като напълно скоро ще разберем дали ще успее да се пребори за номинация, което несъмнено би било огромен триумф.
 Снимка 513764

От Variety обаче разбираме, че Александър Нанау е отказал да бъде награден с орден от президента на Румъния Клаус Йоханис за приноса му към културата по време на пандемията.

Мотивът на режисьора е, че държавното управление се е провалило в това да поддържа културата в Румъния през последните месеци на рецесия. Пред Variety Нанау споделя, че културният бранш в родината му е на ръба на оцеляването.

Според него държавното управление не е задвижило никакви механизми, с които най-малко да се опита да помогне на просвета в страната. Ето за какво Александър Нанау счита, че е не е редно да отиде, с цел да бъде награден, с което да каже надали не, че всичко е наред.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР