Александър Лазаров ще срещне бившия номер 7 в света Фернандо

...
Александър Лазаров ще срещне бившия номер 7 в света Фернандо
Коментари Харесай

Лазаров: Това е сбъдната мечта

Александър Лазаров ще срещне някогашния номер 7 в света Фернандо Вердаско (Испания) в първия кръг на шампионата по тенис от сериите АТP 250 в София. 21-годишният Лазаров по-рано през днешния ден преодоля квалификациите след трагичен триумф над италианеца Лука Вани със 7:6 (6), 3:6, 7:5, при който отрази два мачболи при сервис на противника при 5:4 в третата част и осъществя поврат.

" Не знам дали сънувам, или е действителност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във опциите ми. Участвам за четвърти път в този шампионат, предходната година паднах доста неприятно. Нищо не ми се получаваше и в един миг мислех да се отхвърлям ", сподели държавният първенец навън Лазаров на конференция след триумфа.
 Първа победа на Александър Лазаров в ATP 250 Sofia Open @@@
" Не съм се чувствал на предходни шампионати по този начин. Тази аудитория ме кара да се усещам като същински тенисист. Надявам се на дуела с Вердаско да има още повече хора ", продължи Лазаров.

35-годишният испанец е подложен под номер 6 в главната скица в София, а сега заема 26-ото място в международната класация. Той има общо 15 трофеи в шампионати на АТP - 7 на сингъл и 8 на двойки.

" Надявам се да не ме бие доста и да покажа добър тенис, както досега. Той е един от детските ми идоли. Още помня мача му с Надал от Australian Open. Това е сбъдната фантазия ", сподели Лазаров. Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР