Александър Дечев, снимки: Валентин Димитров, личен архив и БиСВарненският бодибилдър

...
Александър Дечев, снимки: Валентин Димитров, личен архив и БиСВарненският бодибилдър
Коментари Харесай

Варненец стана втори по културизъм в Германия. Запали по БиС градчето на Гьоте и Ницше

Александър Дечев, фотоси: Валентин Димитров, персонален списък и " БиС "

Варненският бодибилдър Валентин Димитров се потвърди и в Германия като за втора поредна година стана вицешампион на страната по културизъм. Той направи това в категория до 80 кг. В конкуренцията участваха над 10 души с изваяни от мускули тела, като малко не остана на Димитров, с цел да победи като №1.



Припомняме, че 41-годишният варненец има огромен брой медали на шампионатите в България, а най-големият му триумф идва през 2010 година, когато приключва на седмо място на международното състезание в Мадрид.



Димитров разкри пред " Петел ", че сребърният орден му е дал правото да показва Германия на Мондиалите през последните две години, само че той не го е направил. През 2020-а повода за отсъствието му от шампионата на планетата в Тайланд е била пандемията от Ковид, а в този момент е пропуснал конкуренцията в чешката столица Прага заради служебни задължения. Димитров не мисли да стопира дотук, а в противен случай - следващата година има намерение да качи килограми и да гони първото място в по-горната категория.



Валентин дълги години бе фитнес инструктор във Варна. В морската столица той стана прочут с една прелестна самодейност. Преди няколко години Димитров стартира да води безвъзмездни открити тренировки на Паметника на " Почивка ". Първоначално към него бяха двама-трима негови клиенти и другари, а последователно броя стана двуцифрена. Към групата се причислиха още треньори и по този начин трениращите от време на време бяха приблизително по 500 души, а върхът е 1000, напомня той.



" Лека бавно започнахме да се оборудваме, като купувахме ластици, постелки. Имахме разнообразни групи - за крайници, за стомах и така нататък Освен това имахме детска група и такава за майки с колички с бебенца ", показа пред " Петел " той. Участниците получаваха безвъзмездни указания от експертите, а всички дружно проведоха редица благотворителни начинания. Впоследствие те кръстиха организацията си " БиС ", което е редуциране от " Благотворителност и спорт ". " С наслада и горделивост се връщам към тези мемоари и самодейностите, които направихме. Ще загатна две от тях, от които хората могат да добият визия за добрините, към които всички от " БиС " се сплотиха. През 2016 година всички дружно дарихме най-модерния кувьоз на АГ-Болница във Варна. Поръчахме го чисто нов от Германия. Освен това, ние сме единствените, които сме организирали толкоз огромно безплатно кръводаряване в след-казармено време. Събирали сме сред 100 и 200 души на кръводаряване. Кръвният център даже поради нас е отварял в неделя ", спомня си 41-годишният запалянко.



Преди две години Вальо се реалокира със фамилията си в немското 80-хилядно градче Ваймар, което е пропито с доста история и е културна столица на страната. Там са живяли и умряли философите Йохан Волфганг декор Гьоте и Фридрих Ницше. Варненецът реши да повтори и там самодейността от Паметника на " Почивка ", като още веднъж почна от " нулата ", а през лятото регулярно към безплатните му тренировки се вкрючваха най-малко по 50-60 души.



В Германия варненецът е със брачната половинка си Станимира и трите им деца. Работи като началник на треньорите във фитнес зала, а също така е отговорник на отдел " Диетология и хранене " в здравословен център. Половинката му, която приключи в НСА у нас, също е инструктор в залата.



Успоредно с това Валентин разви собствен бизнес - ресторант за здравословно хранене. Отскоро работи и с две от огромните лечебни заведения в града, на които дава диетични менюта, създадени съгласно положението на пациентите, и ги поучава гратис за хранителния им режим.


" В Германия започнахме от нулата, без да знаем даже езика. Сега тук са впечатлени от това по какъв начин се оправяме. Не могат да повярват, че има хора като нас, българите, които с упоритост и лични сили могат да се оправят в непозната страна, без да знаят и локалния език. Това постоянно е била и моята мотивация - да потвърдя, че мога да се оправя във всевъзможни обстановки ", споделя пред " Петел " Димитров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР