Александър Бублик несъмнено към момента е сред тенисистите в АТР

...
Александър Бублик несъмнено към момента е сред тенисистите в АТР
Коментари Харесай

Голямата тенис сцена му принадлежи: Бублик няма спирка и ще дебютира на 1/8-финал в Шлема!

Александър Бублик безспорно все още е измежду тенисистите в АТР Тура, които се намират в най-хубава спортна форма, като първенецът от Хале потвърди това и на сцената на Уимбълдън, класирайки се за дебютния си " мейджър " осминафинал в своята кариера. Казахстанският представител не стопира да впечатлява с играта си в последните седмици и се възползва по допустимо най-хубавия метод от привидно лесния си чоп, откакто през днешния ден пречупи квалификанта Максимилиан Мартерер в поредни сетове - 6:4 6:1 7:6(4). 

С триумфа си международният номер 26 усили серията си на осем следващи победи и при първата си поява във втората седмица на шампионат от Големия шлем ще срещне един всред Давид Гофен и Андрей Рубльов, точно който повали на финала в Хале, с цел да завоюва купата.

Началото на дуела протече изцяло по усета на Саша, който намираше топката по извънредно чист метод и разполагаше с нужното време, с цел да конструира офанзивите си, при което не се поколеба да осъществя пробив още преди първата отмора. Впоследствие качеството в сервиса на Бублик спадна доста, като двойните неточности се завърнаха на дневен ред в неговото показване и неколкократно го грозеше това да изгуби преимуществото си, но показва здрави нерви напрегнат и отрази четири брейкбола, преди да запише откриващия сет на сметката си.

Още на старта на втората част пък квалификантът позволи още веднъж да се пропука пагубно на начален удар, откакто в старанието си да е нападателен пресилваше своите отигравания и неточностите от ракетата му се увеличаваха прогресивно, с цел да станем очевидци на ранен пробив в актива на първенеца от Хале. Мартерер в идните минути въпреки всичко съумя да загърби случилото се и отстоя подаването си, с цел да се разпише в резултата, но оттова насетне 23-ият подложен взе всичко в свои ръце, като очевидно изпитваше приятност от играта си и изрази това си възприятие под формата на забележителен брой уинъри, които му донесоха нови два брейка на сметката и повтаряне на водачеството в обособените сетове.

Третата част пък на процедура онагледи способността на двамата състезатели да сервират на висота и въпреки международният номер 170 неколкократно да бе покрай това да се раздели с подаването си, то той загатна за психическа резистентност, като избави общо четири брейкбола в границите на сета, последните два от които имаха статута на мачболи, с което провокира изиграването на тайбрек. В него Бублик на бърза ръка си завоюва минипробив задатък, който макар че позволи да изгуби, то нито за секунда не остана в догонващата позиция в резултата и узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР