Aldi отбелязва рекордни продажби по време на кризата с разходите за живот

...
Компанията каза, че кризата с разходите за живот е променила
Коментари Харесай

Компанията каза, че кризата с разходите за живот е променила начина, по който британците купуват хранителни стоки, благоприятствайки нейната печалба и пазарен дял.

Преди малко повече от година , германският дискаунт търговец на дребно в Обединеното кралство, изпреварващ Morrisons.

Оттогава са привлечени още един милион клиенти, според данни от Kantar, който следи продажбите и сметките в супермаркетите.

Aldi каза, че навиците за пазаруване са се променили на фона на покачването на цените на хранителните стоки през 12-те месеца до август.

Джайлс Хърли, главен изпълнителен директор на Aldi UK and Ireland, каза: „Великобритания пазарува много по-различно от това, което направи 18 преди месеци – по-малко пътувания, повече продукти със собствена марка и смяна на супермаркети в търсене на по-добра стойност.“

Оперативната печалба на Aldi почти се утрои през 2022 г. до £178,7 млн. спрямо £60,2 млн. през 2021 г., въпреки че увеличението се дължи на значителни разходи за мерки срещу COVID-19 през 2021 г.

Г-н Хърли каза: „Това, което виждаме, е ново поколение проницателни купувачи, които обърнаха гръб на традиционните, на пълна цена супермаркети в полза на прозрачни, ниски цени."

Продажбите на Aldi са нараснали със 17% през изминалата година, показват данните на Kantar, най-бързо от всички супермаркети.

Прочетете повече:
Калкулатор на разходите: Вижте кои цени са се повишили или понижили
Маркови основни храни, струващи до 910% повече от бюджетните аналози

„Оптимистично е, че клиентите ще продължат да виждат намаления на цените“

Aldi каза това инвестира повече от £350 млн., за да намали цената на 650 артикула, а този месец понижи цените на 55 плода и зеленчуци.

Супермаркетът управлява повече от 1000 магазина в Обединеното кралство и по-рано този месец заяви, че планира да отворен в Обединеното кралство. Приблизително като част от плановете за разширяване.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР