Алберт Попов завърши на 19-то място в слалома в Гармиш-Партенкирхен,

...
Алберт Попов завърши на 19-то място в слалома в Гармиш-Партенкирхен,
Коментари Харесай

Алберт Попов с 19-то място в Гармиш, Кристоферсен грабна победата

Алберт Попов приключи на 19-то място в слалома в Гармиш-Партенкирхен, кръг от Световната купа по алпийски ски. 24-годишният българин не съумя да покаже максимума на опциите си, само че бе стабилен и в двата манша, като даде 18-то време в първия и 17-то във втория. Това му отреди 19-та позиция в крайното класиране, а другият ни представител през днешния ден Камен Златков даде 43-то време в първия манш и не се класира за втория.

Победата в Гармиш сграбчи норвежецът Хенрик Кристоферсен, който бе втори след първата част на надпреварата, само че сложи напрегнат водача Тангуй Неф от Швейцария, който не съумя да приключи втория манш. По този метод Кристоферсен приключи с общо време 1 минута, 46.14 секунди и остави на 14 стотни зад себе си французина Лоик Меяр. На трета позиция финишира Мануел Фелер от Австрия (+0.51 секунди).

В класирането за дисциплината Попов сме смъкна с една позиция и към този момент е 22-ри с 97 точки. От своя страна Кристоферсен, който записа 25-та победа в Световната купа, се изкачи със седем места и към този момент е втори с 256 точки, единствено една по-малко от водача Лукас Бротен от Норвегия, който не съумя да приключи днешния старт. Много покрай върха са още Меяр (247 точки) и Фелер (245). Първите пет в генералното класиране не стартираха през днешния ден, като швейцарецът Марко Одермат продължава да има голяма преднина от 375 точки на върха.

Утре в Гармиш ще се организира още един слалом.

При дамите чехкинята Естер Ледецка реализира първа победа от началото на сезона, откакто завоюва спускането в Кранс Монтана, Швейцария. Трикратната олимпийска шампионка (две трофеи в сноуборда и една в алпийските ски) показва страхотна скорост по трасета и приключи за 1 минута, 30.17 секунди, като остави на 21 стотни зад себе си Ранхилд Мовинкел от Норвегия.

На трето място приключи австрийката Корнелия Хютер (+0.42 секунди), а с най-хубаво класиране от представителките на домакините се отличи Приска Нуфер, която финишира четвърта. За жал на локалната аудитория Лара Гут-Бехрами отпадна, а Корине Зутер даде 10-то време. Доминаторката в дисциплината в последните години София Годжа приключи на 12-то място.

За Ледецка това е първа победа през сезона и общо трета в кариерата ѝ (две в спускането и една в супергигантския слалом), като тя се изкачи до седмо място в класирането на дисциплината със 123 точки. Годжа остава отпред в подреждането с 422 точки, 65 повече от втората Зутер, а с късмет за дребния бистър глобус е и австрийката Рамона Зибенхофер (302 точки). В генералното класиране лидерка е Микаела Шифрин с 1026 точки. Американката пропусна днешния спорт, а главната ѝ съперничка Петра Влъхова съумя да вземе единствено две точки след 29-то си място. Словачката, победителка от предишния сезон, има 1011 точки.

Утре в Кранс-Монтана ще се организира още едно втурване при дамите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР