Алберт Попов имаше тежък уикенд в Шамони, Франция, където се

...
Алберт Попов имаше тежък уикенд в Шамони, Франция, където се
Коментари Харесай

Тежък уикенд за Попов в Шамони

Алберт Попов имаше тежък уикенд в Шамони, Франция, където се организираха следващите стартове от Световната купа по ски. Българинът този път не съумя да завоюва точки, откакто остана 43-и на паралелния великански слалом и не записа класиране на слалома в събота.

Софиянецът преодоля двата манша по " синьото " и по " аленото " трасе през вчерашния ден за 42,80 сек. Той остана на 0,58 сек. от място измежду първите 32, които продължиха в елиминациите на главната конкуренция. Най-бърз в пресявките беше Джовани Борсоти (Ит) с 41,24 сек., който отпадна още на 1/8-финал. Първи е Лоик Меяр (Швейц), който в огромния край изпревари с 0,25 сек. Томас Тумлер (Швейц), а трети е Александър Шмид (Ав), победил Томи Форд (САЩ) с 0,28 сек. Меяр също по този начин заслужи Малката международна купа в дисциплината, като е първият първенец в историята.

В слалома с 24-и стартов номер Попов приключи 21-ви първия манш на 1,89 сек. от водача Даниел Юл (Швейц). Във второто втурване обаче нашият приключи с съдбовна неточност тъкмо преди втората междинна контрола. Българинът се опита да нападна рано вратите и да ги преодолява оптимално близо, само че мина през двойна такава и загуби равновесие. По това време Попов имаше задатък от 0,09 сек. пред краткотрайния водач Федерико Либераторе (Ит). Пръв на слалома е локалният любим Клеман Ноел (Фр) с общо време 1:41:47 мин., пред Тимон Хауган (Нор) на 0,21 сек., Адриан Пертъл (Ав) на 0,31 сек. и други

В генералното класиране води Хенрик Кристоферсен (Нор) с 903 т., пред Александър Аамод Килде (Нор) с 856, Алекси Пентюро (Фр) с 842, а Попов регресира с пет места до №82 с 67 т.

При дамите Корине Зутер победи на Супер-Г в Гармиш. 25-годишната швейцарка финишира за 1:19:46 мин. На пистата " Кандахар 1 " тя реализира втора победа за сезона и в кариерата си. Втора е Никол Шмидхофер (Ав) на 0,43 сек., пред Уенди Холденер (Швейц) на 0,70 сек. Носителката на Световната купа за последните 3 година Микаела Шифрин (САЩ) не взе участие. Тя води в генералното класиране с 1225 т., пред Федерика Бриньоне (Ит) 1080, Петра Влъхова (Слвк) 891 и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР