Албанският президент Илир Мета приветства решението на Европейската комисия за

...
Албанският президент Илир Мета приветства решението на Европейската комисия за
Коментари Харесай

Албанският президент: Днес е голям ден, основополагащ за нас

Албанският президент Илир Мета приветства решението на Европейската комисия за публично започване на преговорния развой с Албания и Република Северна Македония, заяви МИА.

Днес е огромен ден, основополагащ за албанците. Това демонстрира, че нашият район продължава да се радва на европейска поддръжка. Това е явен сигнал за поддръжка. Днес е решителен ден за бъдещето, ден, в който би трябвало да се надигнем пред действителността, такава каквато е. Истина е, че изгубихме доста време, сподели Мета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Загрижеността на Нидерландия, забележките на Франция и всички забележки, изразени в последната резолюция на Екологичен потенциал, демонстрират, че трансформацията изисква работа, съобщи Мета в декларация от президентската резиденция. Той прикани албанските жители да не се поддават на антиинтеграционни акции и изпрати мощен зов до институциите да изпълнят всички нужни условия, с цел да може допустимо най-скоро да доближат крайната цел.

Призовавам жителите да не стават заложници на акции, които желаят да подкопаят нашия път към Европейски Съюз. Европейският път е единственият, който подсигурява, че в нашия общ дом жителите ще имат това богатство, което търсят нашите жители в Италия, Англия, Германия... Призовавам институциите без отсрочване да обмислят дилемите, които се изискват. В наши ръце е дали този развой ще продължи пет, тридесет или повече години, сподели албанският президент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР