Албанският премиер Еди Рама каза в петък в Тирана, че

...
Албанският премиер Еди Рама каза в петък в Тирана, че
Коментари Харесай

Еди Рама: Регионът не принадлежи нито на Курти, нито на Вучич

Албанският министър председател Еди Рама сподели в петък в Тирана, че събитията в северната част на Косово са заплашили националния интерес на Албания и че районът на Западните Балкани не принадлежи нито на водача на Косово, нито на водача на Сърбия, а на всички страни в района , оповестява N1.

Рама сподели на медийна конференция, че районът не принадлежи нито на министър-председателя на Косово Албин Курти, нито на сръбския президент Александър Вучич и означи, че новият, съответен напън, извършен от Франция и Германия, с поддръжката на Съединени американски щати , за завършване на съглашението сред Косово и Сърбия " е нужда , която е толкоз тревожна, колкото и деескалацията на обстановката в северно Косово ".
 Курти и Вучич се събраха в Брюксел
Курти и Вучич се събраха в Брюксел

Лидерите на Сърбия и косово са привикани от Европейски Съюз за незабавни договаряния

" Този район не е нито на Албин, нито на Александър, този район принадлежи на народите, страните, които го обитават и го ръководят. Този район пострада доста поради националисти, национал-фолклористи и непрекъснати спорове , които може би са били оправдани в други времена, само че не и през днешния ден, в самото сърце на Европа, която желае мир непременно ", сподели Рама.

Албанският министър председател сподели, че Косово и Сърбия са се съгласили със Споразумението за пътя към нормализация, само че се държат по този начин, като че ли то не съществува и оцени, че напрежението в връзките Белград-Прищина не устройва никого, с изключение на Русия .

" Това статукво не може да продължи, ние би трябвало да излезем от тази политическа игра и също би трябвало да избегнем сюжета за утежняване на позицията на Косово ", сподели Рама.
 Косово: Два гърмежа в Северна Митровица
Косово: Два гърмежа в Северна Митровица

Няма данни за ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР