Албанският парламент гласува за удължаване на бедственото положение в страната

...
Албанският парламент гласува за удължаване на бедственото положение в страната
Коментари Харесай

Удължиха бедственото положение в Албания до 23 юни

Албанският парламент гласоподава за удължение на бедственото състояние в страната поради новия ковид до 23 юни, оповестява локалният информативен уебсайт Екзит.
Режимът на бедствено състояние в Албания бе въведен след земетресението на 26 ноември, при което починаха 51 души, а хиляди бяха ранени. След това той бе продължен поради ковид до 25 април, напомня уеб сайтът.
Този режим разрешава на държавното управление да ограничи някои фундаментални цивилен права и свободи за попречване, ограничение или възобновяване от последствията от естествени бедствия, разяснява Екзит.
Въпреки пандемията двама публицисти и един деятел стачкуваха пред Народното събрание с претекст, че удължаването на изключителното състояние е противоконституционно. Те упрекнаха държавното управление, че употребява пандемиятата, с цел да подписва скрито публични поръчки и да лимитира правото на хората на самоуправление, както и че върви към тирания.
Албания вкара едни от най-рестриктивните ограничения в Европа в битката с новия ковид.
По последни данни в Албания има 663 инфектирани с новия ковид. Смъртните случаи са 27. От COVID-19 са се възстановили 385 албанци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР