Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички, пристигащи от Гърция

...
Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички, пристигащи от Гърция
Коментари Харесай

Задължителна карантина за пристигащи от Гърция и Северна Македония в Албания

Албания вкара наложителна 14-дневна карантина за всички, идващи от Гърция и Северна Македония. Мярката ще продължи до 3 май. За това осведомят от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Тирана всички българи, които възнамеряват пътешестване до Албания през посочения интервал, с цел да избегнат налагането на карантина, могат да употребяват маршрута през Косово.

Влизане на територията на Албания не се изисква представянето на отрицателен тест за COVID-19. В страната продължава да е в действие вечерния час сред 22:00 и 6:00 часа. Глобата за нарушение на тази мярка е в размер на към 80 евро.

В мощ остава и възбраната за събиране на повече от 10 души на публични места, както и наложителното потребление на маски на всички публични места – навън и закрито. Нарушителите се глобяват.

Допълнителна информация за режима на пътешестване до Албания може да намерите.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Тирана на следните телефони за връзка: +355 4 22 33 155; +355 4 22 32 906, както и на имейл

За спомагателна информация за медиите:

Петьо Блъсков,

дирекция „ Пресцентър “

Телефон: +359 887 563 935
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР