Албания и турската компания Байкар“ подписаха споразумение за закупуване на

...
Албания и турската компания Байкар“ подписаха споразумение за закупуване на
Коментари Харесай

Албания подписа споразумение за закупуване на дронове от Турция


Албания и турската компания „ Байкар “ подписаха съглашение за закупуване на безпилотни летателни апарати за военни, полицейски и цивилен задачи, съобщи АТА. 

Премиерът на Албания Еди Рама разгласява през днешния ден фотоси от церемонията по подписването на съглашението, с което известните дронове „ Байрактар “ ще влязат в арсенала на албанските въоръжени сили.

Дроновете ще бъдат употребявани за национална сигурност, за битката с престъпността и противозаконното развъждане на марихуана, при изключителни обстановки, за отбрана на територията и за събиране на геопространствена информация.

В изявлението си министър председателят Еди Рама уточни през вчерашния ден, че дроновете ще бъдат подготвени за действия за положителното ръководство на страната, сигурността на имуществото, правоприлагането и изключителни обстановки. Те ще оказват помощ за наблюдаване на трафика, на търсене на лица от полицията и ще бъдат в помощ на битката с развъждането на опиати с противозаконното строителство, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР