Албания финализира договора за закупуване на руски ваксини Спутник V

...
Албания финализира договора за закупуване на руски ваксини Спутник V
Коментари Харесай

Албания договори покупка на „Спутник V” по 10 долара за доза

Албания завърши контракта за закупуване на съветски ваксини „ Спутник V ” на цена от 10 $ за ваксина, оповестиха медиите в Тирана, представени от БГНЕС.
След 10-те хиляди дози " Спутник V ", които Албания получи като подаяние от Обединените арабски емирства, тези дни държавното управление разпореди на министрите на опазването на здравето Огерта Манастирлиу и обновлението Арбен Ахметай да договарят с съветските управляващи за закупуването на имунизацията. Количеството от беше упоменато първоначално, само че албанското държавно управление към момента не е съобщило детайлностите за постигнатото съглашение, само че пък незабавно утвърди нормативния акт за утвърждение на съглашението.
 Четири страни ще създават “Спутник V “ Четири страни ще създават “Спутник V “
Русия чака 50 милиона дози от нейната ваксина “Спутник V “ да бъдат създавани всеки месец в Индия от това лято, цитира...
Тези ваксини ще бъдат закупени с пари от държавния авариен фонд.
Имунизацията протича безпрепятствено в страната и от 11 януари, когато този развой стартира, са обхванати над 270 хиляди души.
„ Продължаваме с всеобщата имунизация на популацията и доближаваме до над 270 хиляди имунизации. Успяхме да имунизираме с първата доза над 200 хиляди възрастни хора. Ще продължим да бъдем също толкоз деликатни при с втората доза. Обещанието за 500 000 имунизирани до май се трансформира в действителност ”, сподели Манастирлиу.
Според нея имунизацията е обхванала към 37 000 здравни служащи и 27 000 педагози, към 11 000 служители на реда и членове на Националната армия, както и чиновници в детските градини.
 „ Спутник V “ стана третата Covid ваксина утвърдена в Индия „ Спутник V “ стана третата Covid ваксина утвърдена в Индия
Индия утвърди трета ваксина против ковид в миг на смъртоносна втора вълна от инфекции, заяви Би Би Си. Руската „ Спутник...
До момента в Албания са пристигнали 396 560 дози ваксини и държавното управление има контракт за набиране на над 2,1 милиона дози, половината от които китайско произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР