Алън Уайселбърг, бивш главен финансов директор на Организацията на Тръмп,

...
Алън Уайселбърг, бивш главен финансов директор на Организацията на Тръмп,
Коментари Харесай

„Не си спомням:“ Алън Уайселбърг, бивш финансов директор на организацията на Тръмп, не отговаря на десетки въпроси в процеса за измама в Ню Йорк

Алън Уайселбърг, някогашен основен финансов шеф на Организацията на Тръмп, знае, че той е взел участие в основаването на по този начин наречените доклади за финансовото положение на някогашния президент Доналд Тръмп в продължение на години.

Той не си спомня доста повече.

Вайселберг отговори с вариации на „ Аз не „ не си припомням “ на десетки въпроси в правосъдна зала в Ню Йорк във вторник, където той свидетелства в развой, обвиняващ него, Тръмп, двама от синовете на Тръмп и тяхната компания в години на измами, свързани с изказванията.

признание за отговорен машинация и укриване на налози. Адвокатите на компанията приписаха виновността за машинация върху него, повтаряйки фразата „ Вайселберг го направи за Уайселберг “ като мантра.

В този развой за машинация основният прокурор желае да покаже, че Тръмп го е направил за Тръмп.

По време на показанията през май, които в този момент са доказателство по делото, Уайселбърг сподели, че диалозите му с Тръмп по отношение на изказванията са били лимитирани.

„ Беше по-скоро просто да му го дадеш и той да го вземе до жилището му, може би да го прочете вечерта и да си направи някои бележки, като ми го върне “, сподели Вайселберг, съгласно дубликат от показанията.

Обвинените са упрекнати в образуване на десетилетие- дълга скица за машинация, предопределена да надуе подправено благосъстоянието на Тръмп и оценките на избрани парцели на Тръмп. Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс споделя, че задачата е била да получат по-благоприятни условия по заемите, в сравнение с заслужават, и по този метод да се облагодетелстват със стотици милиони долари.

Вайселберг е работил за компанията за близо 50 години, връщайки се към ерата, когато бащата на Тръмп беше отпред. През януари тази година той подписа съглашение за разлъка с компанията, което му дава право на 2 милиона $, изплатени на вноски за две години, съгласно показанията от Мей.

Тръмп приказва за дългите им връзки в личните си показания в Април.

" Той беше с мен дълго време. Беше харесван. Беше почитан. Сега той мина през пъкъла и назад. Това, което му се случи, е доста тъжно ", сподели Тръмп.

Тръмп участва на първите два дни и половина от процеса предходната седмица, гледайки своя дълготраен счетоводител Доналд Бендер на скамейката. Бендер свидетелства, че неговата компания, Mazars USA, е разчитала на данни, предоставени му от ръководителите на Trump Organization, когато е съставяла докладите за финансовото положение. В началото на 2022 година Mazars изхвърли Тръмп и компанията като клиенти и се отхвърли от десетилетие от тези изказвания.

Тръмп отхвърли да е направил нередности и неведнъж нападна случая като политически стимулиран. Той не участва на свидетелските показания на Вайселберг.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР